San Bernardino saldırısı için Obama: ABD’yi terörize edemeyecekler

San Bernardino saldırısı için Obama: ABD’yi terörize edemeyecekler

Başkan Barack Obama, Çarşamba günü California’daki San Bernardino şehrinde yapılan silahlı saldırıya tepki gösterdi ve bu olayın Amerika’yı terörize edemeyeceğini söyledi.

Haftalık radyo konuşmasında Obama, Çarşamba günü yaşanan korkunç olay üzerinde durdu. ‘‘Bu olay ABD’yi terörize edemeyecek’’ diyen Obama, “Biz güçlüyüz. Ve biz dirençliyiz’’ diyerek iki saldırganın radikal kimseler olma ihtimalinin yüksek olduğuna işaret etti.  

Çarşamba günü yaşanan olayda 28 yaşındaki Syed Rizwan Farook ile 27 yaşındaki eşi Tashfeen Malik düzenledikleri silahlı saldırıda 14 kişiyi öldürmüş 21 insanı ise yaralamıştı.

Polisin olay sonrası takibi ve saldırganlarla girdiği çatışmada Farook ile eşi Malik ölü olarak ele geçirilmişti. Dün de Federal Soruşturma Ofisi (FBI) yaptığı açıklamada saldırının ‘‘terörist eylem’’ olduğunu dile getirmişti.  

Diğer yandan IŞİD mensupları, saldırıyı yapan Farook ile Malik’e sahip çıkarak, ‘‘Her ikisi de İslam Devleti’nin destekçisidir’’ mesajını yayınladı. Mesaj IŞİD radyo kanalı olan al-Bayan da dile getirildi.  

Obama, Amerikan halkına hitaben yaptığı radyo konuşmasında şunları kaydetti; “IŞİD’in ülkemizde ve dünya genelinde kendi başlarına hareket eden şiddet yanlılarını, saldırganları ve yalnız kurtları kendi tarafına çekebilme gayreti içinde olduğundan haberdarız. Buna karşı hükümet, güvenlik güçleri, toplum üyeleri, dini liderler olarak bu tür nefret ideolojilerine karşın birlikte mücadele etmek durumundayız.’’

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.