Salonda Romney sokakta rakibi Ron Paul rüzgarı esti

Salonda Romney sokakta rakibi Ron Paul rüzgarı esti

Florida eyaletinin Tampa şehrinde devam eden Cumhuriyetçi Parti kongresinin ikinci gününde partinin Teksas milletvekili Ron Paul’ın destekçileri sokaklarda, Mitt Romney ise salonda rüzgarını estirdi.

Her köşe başını tutan ve partinin başkan aday adayları arasında bulunan Ron Paul’ın taraftarları Romney aleyhinde tazahhürat yaptı. Dünya barışını müdahaleci bir dış politikayla değil diplomasi ile sağlamayı savunan, devletin küçülmesi ve İsrail’i kayıtsız şartsız desteklemesi gerektiği fikirleri ile bilinen Paul, haftasonu da seçimlerde Romney’i desteklemeyeceğini bildirmişti.


IMG 6981Paul için Tampa’da ülkenin dört bir yanından gelmiş, çoğunluğu gençlerden oluşan, yaklaşık 100 kişilik grup etkili protestoları ike kongrenin ikinci gününe damgasını vurdu. Paul taraftarları bir ara kongrenin yapıldığı Times Forum kapalı spor salonuna yürümek istedi. Polis, kongre salonuna 5 blok kala durdurduğu gruptan dağılmalarını sitedi. Bu isteğe oturarak tepki veren kalabalık, ‘‘Başkan Paul Ryan’’ diye bağırdı. Yaklaşık 10 dakika süren protestonun ardından kalabalık geldiği yöne geri dönünce polis ile hiçbir çatışma yaşanmadan gösterilerini tamamladı.


Kalabalık grubun olay çıkarmadan dağılması üzerine 300 kadar Robocop polis de şehir merkezinde kurulu olan iki büyük istasyona geri çekildi. Tampa şehrinde Robocop polislerin yanı sıra atlı, bisikletli, arabalı ve yaya polislerin sık sık devriye gezdiği görülüyor. Polisin yanı sıra şehirdeki güvenliğin sağlanması için Ulusal Muhafız birliği de görev yapıyor. Polisin ayrıca hem karadan hem havadan hem de denizden güvenlik önlemleri aldığı da görülüyor.

PAUL TARAFTARLARI KASIM’DA ROMNEY’E OY VERMEYECEK

Paul taraftarları kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde Romney’e oy vermeyeceklerini söyledi. Michigan’dan gelen Thomas Steve isimli genç, kasım ayında oyunun ne Demokrat Parti’nin adayı Başkan Barack Obama’ya ne de Mitt Romney’e olmayacağını söyledi. Oy kullanmaya gitmeyeceğini belirten Steve, iki başkan adayının da yeni bir fikir ile seçmen karşısına çıkmadığını savundu.


IMG 7040Tampa sokaklarında yalnızca Paul destekçileri yoktu. Kimileri silah edinme yasasının değiştirilmesini isterken kimileri kürtaja karşı, kimileri dinsizleri, kimileri eşcinsel evliliği kimileri ise Müslümanları protesto ediyordu. Kürtaj karşıtlarının sıkça görüldüğü Tampa şehir merkezinde, zaman zaman mezcup görüntülü kişilerde ‘‘İslam düşmanımız’’ vari sözler söylediği görüldü.  

Müslümanlara kin kusan, kadına oy hakkının verilmemesini savunan bir yarı delinin yaptığı açıklamayı gülerek dinleyen Nick Markham, ‘‘tam bir eğlence. Saçmalıyor ama eğelenceli’’ diyor. Sokak protestolarını nasıl değerlendirdiği sorumuza ise, ‘‘Demokrasi’nin güzel bir nimeti. Herkes fikrini açıkca söylüyor, bu çok önemli. Rusya gibi üç genç kızı şarkı söyledi diye hapse atmayan bir ülke olmamız çok önemli’’ dedi.


Kasım ayındaki seçimin galibinin Obama olacağını düşünen Tampalı Markham, Cumhuriyetçi Parti’nin yalnızca zenginleri koruyan bir klüp haline dönüştüğünü söyledi.

IMG 6954

ROMNEY PARTİ’NİN RESMEN BAŞKAN ADAYI

Başkanlık yarışında Başkan Barack Obama’ya rakip olmaya hazırlanan Mitt Romney’in Cumhuriyetçi Parti başkan adaylığı, partisinin kongresinde resmileşti.

Romney’in, partisinin başkan adayı olacağı, ön seçimlerde diğer aday adayların önüne geçmesi ve rakiplerinin yarıştan birer birer çekilmesiyle aslında mayıs ayında kesinleşmişti.

Florida eyaletinin Tampa kentinde başlayan Cumhuriyetçi Parti’nin ulusal kongresinde ise, Romney’in başkan adaylığı partinin delegelerinin oylarıyla resmileştirildi. Romney de perşembe günü, başkan adaylığını kabul etmesiyle ilgili kongrede konuşma yapacak.


IMG 6914
Cumhuriyetçi Parti Kongresi, Romney’e, bir başkan adayı olarak vizyonunu sunması ve televizyon karşısında kongreyi izleyen milyonlarca seçmene kendini anlatabilmesi açısından önemli imkan verecek.

Write a comment

1 Comment

  1. Hayrettin August 29, 15:38

    Detayli guzel bir haber olmus.. Tesekkur ederiz..

Only registered users can comment.