Romney, yardımcısı olarak Ryan’ı seçti

Romney, yardımcısı olarak Ryan’ı seçti

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olan Massachusetts eski valisi Mitt Romney, seçimlerde başkan yardımcısı olarak kimin yarışacağını bugün açıklayacak. Ancak AP haber ajansı başta olmak üzere bazı televizyon kanalları ile gazeteler Romney’in milletvekili Paul Ryan’ı seçtiğini duyurdu.

Uzun süredir Romney’in kimi seçeceği sorusuna başkan adayı, Virgina eyaletinin Norfolk’ta katılacağı programda yerel saat ile sabah 09:00’da açıklayacak. Romney’in seçim kampanyasından yapılan yazılı açıklamda, başkan adayının yardımcısının kim olacağına karar verdiği duyuruldu.

Uzun süredir siyaset arenasında Romney’in muhtemel yardımcılarının kimlerin olacağı tartışılıyordu. Tartışmalarda en öne çıkan isimler Ohio milletvekili Rob Portman, Minnesota eski valisi Tim Pawlenty, Wisconsin milletvekili Paul Ryan ile New Jersey valisi Chris Christy.

Romney’in yardımcısını seçerken en fazla muafazakar bir isme yönelik tercihte bulunacağı öngörülüyor. Cumhuriyetçi tabanda fazla liberal görünen Romney bu açığını kendisinden daha muafazakar bir isimle gidereceği tahminleri yapılıyor. Bu çerçevede en öne çıkan isim ise 7 dönemdir milletvekili olan Paul Ryan görünüyor. Ekonomi konusunda da bilgili olan Ryan, ABD sağlık sisteminin en önemli ayaklarından olan Medicaid ile ilgili yaptığı çalışma ülke ekonomisine tasarruf sağlayacak yönetemleri içeriyordu.

Yine Romney için uygun görülen bir diğer başkan yardımcısı adayı da Pawlenty. Eski valiye yakın kaynaklar cumartesi günü Romney’in Pawlenty’i arayarak New Hampshire’daki seçim çalışmalarını yürütmesi konusunda yardım istediğini söyledi. İsmi açıklanmayan kaynak bu yardımın başkan yardımcılığı için önemli bir ipucu diye değerlendirdi.


AP: ROMNEY RYAN’I SEÇTİ

AP haber ajansı geçtiği son dakika haberinde Romney’in başkan yardımcısı olarak milletvekili Ryan’ı seçtiğini duyurdu. Ajans, Romney’e çok yakın bir kaynaktan edindiğini yazdığı haberde açıklamayı kimin yaptığına dair bir isim vermedi.

Cuhuriyetçi Parti’ye yakınlığı ile bilinen Wall Street Journal (WSJ) gazetesi ise başkan yardımcılığına en yakın ismin Ryan olduğunu yazdı. Temsilciler Meclisi’nde bütçe komisyonu başkanlığını yürüten Ryan’ın ekonomi konusunda Romney’e Obama karşısında avantaj sağlayacağını ileri sürdü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.