Romney sonunda 2011 gelir vergi beyannamesini açıkladı

Romney sonunda 2011 gelir vergi beyannamesini açıkladı

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney, uzun süredir tartışmalara neden olan gelir vergisi beyannamesini nihayet açıkladı. Ancak Romney, ödediği düşük vergi ile yine tartışmaların merkezindeki isim olmaktan kurtulamadı. Başta Demokrat Partililer ile Başkan Barack Obama’nın siyasi baskısı altında kalan Romney, nihayet 2011 gelir vergisi beyannamesini açıkladı. Romney’in açıkladığı gelir beyannamesine göre başkan adayı gelirinin yüzde 14.1!ini vergi olarak ödedi.

Basına verilen beyannameye göre Romney geçen yıl 13,7 milyon dolar gelir elde etti ve 1,9 milyon dolar, yani yüzde 14,1 oranında vergi ödedi. Bu oran, Romney’nin daha önce açıkladığı, 2010 yılındaki yüzde 13,9’luk vergi oranının çok az fazlası anlamına geliyor.

Başta Demokrat Partili Senato Çoğunluk Lideri Harry Reid olmak üzere mensubu olduğu partiden bile bazı isimlerin gelir vergisi beyannamesini açıklaması için Romney’e baskı yapıyordu, Reid, Romney’in 2011 de gelir vergisi ödemediğini iddia etmiş bunu da basın ile paylaşarak tartışmalara neden olmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.