Romney büyük vaatlerle başkan adaylığını kabul etti

Romney büyük vaatlerle başkan adaylığını kabul etti

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney, Florida’da yapılan Ulusal Kongre’nin son gecesinde etkili konuştu. Parti’nin başkanlık adaylığı tekilifini kabul ettiğini açıklayarak konuşmasına başlayan Romney, mensubu olduğu Mormon mezhebi, eleştiri aldığı kadın hakları, tartışmalı şirketi Bait Capital, ekonomi gibi konular üzerinde durdu.

Romney, konuşmasında ‘‘Amerika’nın umudunu yeniden canlandıracağız’’ sözünü verirken, göreve gelmesi durumunda 12 milyon insana iş imkanı sağlayacağını savundu. Biraz abartılı bulunan bu vaat ile kalmayan Romney, bunu gerçekleştirmek için yardımcısı Wisconsin Milletvekili Paul Ryan ile birlikte beş maddeden oluşan bir planını da sundu.

Kendisinin Mormon olduğunu belirten Romney, eleştiri oklarına hedef olan partisinin kadın haklarına bakışını ise, ‘‘Evliliğimizin ilk yıllarında eşime, senin yaptığın işin önemi (anneliği kast ediyor) benimkisi ile kıyas dahi edilmez’’ sözleri ile ifade etti. Romney yine Massachusetts valisi olduğu dönem ile iş hayatında kadınlar ile çalıştığını ve onlara önemli mevkilerde görev verdiğini de dile getirdi.  

Konuşmasında Başkan Barack Obama’ya yüklenen Romney, ‘“Başkan Obama’nın başarılı olmasını isterdim, çünkü Amerika’nın başarılı olmasını istiyorum” dedi. Romney, “Ancak verdiği sözler hayal kırıklığı ve bölünmeye yol açtı. Bu kabul etmemiz gereken bir durum değil” diye konuştu.


IMG 7459
Konuşmasında Obama’ya da çatan Romney, “Artık sayfayı çevirmenin zamanı geldi. Son dört yılın hayal kırıklıklarını arkamızda bırakma zamanı geldi. Bölücülükleri ve atışmaları bir tarafa koyma vakti. Şimdi Amerika’nın umutlarını canlandırma zamanıdır” dedi.

Göreve gelmesi durumunda orduyu güçlendirme sözü veren Romney, ‘‘Öyle bir ordumuz olacak ki, hiçbir ulus bu gücümüzü denemeye kalkmaya cesaret dahi edemeyecek’’ dedi.

Obama’yı İran ve İsrail politikaları nedeniyle eleştiren Romney, Amerika’nın rakiplerinin hiçbir indirime gitmeden nükleer silahlardan kurtulmaya kalkmasının da doğru olamadığını savundu.

Romney yine Cumhuriyetçilerin ‘Obamacare’ olarak adlandırdığı Sağlık Reformu’nu da göreve gelmesi durumunda kaldıracağı sözünü verdi.


Mormon inancıyla yetiştirilen Romney, aile hayatı hakkında detaylar verdi.
Babasının deneyimlerinden çok istifade ettiğini aktaran Romney, eşi Ann ile ‘‘uyandığımızda odalarda uyuyan çocuklarımızı görmeyi hayal ederek evlendik’’ dedi. Bugün 5 çocuk ve 18 torun sahibi olan 65 yaşındaki Romney, özel hayatı ve hatıratı ile ilgili de bilgiler verdi.

Romney’in konuşmasının ardından sahneye önce başkan yardımcısı adayı Wisconsin milletvekili Paul Ryan geldi. İkiliye daha sonra eşleri, çocukaları ile torunları katıldı. Romney ve Ryan ailesinin sahneye çıkmasıyla Kongre’nin yapıldığı Times Forum kapalı spor salonunun tavanındaki balonlar bırakıldı. Biranda her tarafın balon olmasını fırsat bilen Romney’in torunlarının kendilerini oyuna kaptırdığı görüldü.


IMG 7787
KONGREYİ YAŞLILAR İZLEDİ

Cumhuriyetçi Parti’nin Tampa şehrinde yapılan Ulusal Kongresi’ni yaklaşık 22 milyon insanın izlediği belirlendi. 2008 yılında yapılan RNC (Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi’ni) izleyenlerin sayısı 23.1 milyon kişiydi.

Kongre’nin son gününde 15 milyon izleyicinin 55 yaş ve üzeri kimseler olduğu rapor edilirken, 18-34 yaş dilimi arasında yalnızca 1.5 milyonun izlediği belirtildi.
Televizyon izleyisi sayısında RNC’ye ilgi azalığı görülürken Cumhuriyetçi Parti’nin başkan yardımcısı adayı Paul Ryan’ın çarşamba gecesi yaptığı konuşma bugüne kada en fazla tweet alan etkinliği oldu. Ryan konuştuğu sırada kendisi ile ilgili olarak dakika da 6 bin 669 Tweet yapıldığı belirlendi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.