ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki: PYD terörist örgüt değildir

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki: PYD terörist örgüt değildir

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, PYD’nin terörist grup olmadığını söyledi.

Jen Psaki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın PYD hakkında Başkan Obama’yı kastederek “O da terör örgütüdür dedi.” şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine PYD’nin terörist grup olmadığını dile getirdi. Zaman Amerika’ya konuşan Psaki, “Bu konuda sizi Beyaz Saray’a yönlendirebilirim ancak PKK terörist gruptur, PYD değil. Bu bizim devlet politikamızdır.” şeklinde yanıt verdi.

Psaki, Erdoğan’ın Kürt güçlere askeri yardımın Türkiye’ye rağmen yapıldığı yönüdeki ifadelerine ise şu cevabı verdi:

“Biliyorsunuz Dışişleri Bakanı John Kerry iki gün önce bu konuyu gündeme getirdi. Kendilerinin kamuoyunda da açıkça ifade ettikleri kaygıları anlıyoruz ama Dışişleri Bakanı Kerry ve Başkan Obama bu konuda mevkidaşları ile görüştü. Bunu neden yapmamız gerektiğini ifade etti. IŞİD ile mücadele için olduğunu söyledi.”

Dışişleri Bakanlığı’nın bir diğer sözcüsü Marie Harf da daha önce PYD’nin terörist olmadığını ifade etmişti. Öte yandan Beyaz Saray yetkilileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkan Obama’nın PYD’ye terör örgütü dediği şeklindeki ifadelerine, iki liderin telefon görüşmesine ilişkin resmi açıklamanın yapıldığına dikkat çekerek yorum yapmayacaklarını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.