Postacılar sendikası başkanlık için Sanders’a destek açıkladı

Postacılar sendikası başkanlık için Sanders’a destek açıkladı

Vermont Senatörü ve Demokrat Parti’nin 2016 başkanlık seçimlerinde başkan aday adayı olan Barnie Sanders’a Amerikan Posta İşçileri Sendikası (APWU) destek açıkladı.

Sendika, Demokrat Parti içindeki önseçim yarışında destek açıkladıkları Sanders’ın, işçi sınıfının haklarını daha fazla müdafaa edeceğini savundu. APWU, 200 bin üyesi bulunan ve bugüne kadar Sanders’a seçim kampanyası için destek açıklayan ikinci sendika oldu.

APWU Başkanı Mark Dimondstein, “Posta servisi çalışanları değil yalnız tüm işçilerin hakkını savunmada şampiyon birisinin yanında yer alıyoruz” dedi.

Sendikanın yönetim kurulunda bulunan 13 üyesinin aralarında yaptığı oylama sonunda Sanders’a destek kararı aldıklarını belirten Dimondstein, başkan aday adayının geçen yıllarda posta işçilerinin haklarını savunmak için ortaya koyduğu emeği de takdirle karşıladıklarını ifade etti.

APWU ile birlikte Sanders’ın seçim kampanyasına bugüne kadar yalnızca iki sendika destek açıkladı. Buna karşılık rakibi Hillary Clinton’a başta Amerikan Öğretmenler Federasyonu, Ulusal Eğitimciler Birliği, Amerikan Eyalet, İlçe ve Belediye Federasyonu gibi sendikanın devleri destek açıklamıştı.  

Sanders’a ilk destek açıklayan sendika ise Ulusal Hemşireler Birliği olmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.