Polis: Trump’ın seçim koordinatörü gazeteciyi darp etti

Polis: Trump’ın seçim koordinatörü gazeteciyi darp etti

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Donald Trump’ın seçim kampanyasının koordinatörü Corey Lewandowski, kadın bir gazeteciyi darp ve tartaklamadan suçlu bulundu.

Trump’a soru sormak istediği bir anda kadın gazeteciye saldıran Lewandowski’nin gazeteciyi kolundan sıktığı ve morluklara yol açtığı doktor raporu ile belgelendi.

Florida eyaletinde 8 Mart günü meydana gelen olayda, Breitbart eski muhabiri Michelle Fields, Donald Trump’un seçim çalışmasını takip etmek için etkinliğine katılmıştı. Trump’a soru sormak için yöneldiğinde Lewandowski tarafından sert şekilde kolundan tutularak çekildiği an kamera kayıtlarında da görüldü. Polisin, Lewandowski hakkında “bireye kasten ilişmek, arzusu dışında bireye yaklaşmakla” suçlandığını belirtti.

Lewandowski’yi gözaltına alan Florida polisi, saldırı anını gösteren bir video da yayınladı.

Bir süre emniyette sorgulaması yapılan Lewandowski, mahkemeye sevk edildi. Ancak Lewandowski, mahkemeye çıkma şartı ile serbest bırakılmıştı. Toplumda şiddet duygusunu ve fanatizmi yaymakla eleştirilen Trump’ın yardımcısı 4 Mayıs’ta hakim karşısına çıkacak.

Mahkemede suçlu bulunması durumunda Trump’ın yardımcısı, bir yıla kadar hapis ve bin dolar para cezasıyla karşı karşıya gelecek.

TRUMP, LEWANDOWSKİ’Yİ SAVUNDU

Polis tarafından video kaydının kamuoyu ile paylaşılmasına ve Lewandoswki’nin kadın gazeteceye açıkça saldırdığının görülmesine rağmen Trump, seçim koordinatörünü savundu. Trump’ın seçim kampanyasından yapılan açıklamada, “Bay Lewandowski kesinlikle masumdur. Temize çıkacağından emin” sözlerine yer verildi.

Trump, kampanya koordinatörünü resmi Twitter hesabından paylaştığı mesajı ile de savundu. Trump, polisin paylaştığı görüntülerde “hiçbir şey yok’’ diyerek saldırı anını görmezden geldi.

Lewandowski için ‘‘çok iyi adam’’ diye savunan Trump, “Görüntülere bakarsanız, çok ciddi anlamda iftiraya uğradığını görürsünüz, bunun çok adaletsiz olduğunu düşünüyorum” dedi.

Mart’ta yaşanan sonrasında Lewandowski,  kadın gazeteciye hiç dokunmadığını savunmuş ve “hayal dünyasında yaşıyor” diye de aşağılamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.