Perry, başkan aday adaylığından çekildi

Perry, başkan aday adaylığından çekildi

Cumhuriyetçi Parti içinde 2016 başkanlık seçimleri için yarışan Teksas eski valisi Rick Perry, aday adaylığından çekildiğini duyurdu.

Missouri eyaletinde bulunan St. Louis şehrinde katıldığı bir programın ardından adaylıktan çekildiğini duyuran Perry, “Partimizin çok geniş bir tabanı var ve bu da yeni nesiller için en iyisi. Tabanın sesine kulak vermek gerek. Bu nedenle ben geri çekiliyorum ve partimizin emin ellerde olduğunu biliyorum” dedi.

Aday adayı olduğundan dolayı bir pişmanlığının da olmadığını belirten Perry, “İnsani değerlere pirim vermeyen politik anlayışa rağmen bu ülkeyi dolaşmak, Amerikan insanı ile umutlarını, beklentilerini, hayallerini ve yarına bakan pozitif düşüncelerini paylaşmak benim için ayrıcalıktı” diye konuştu.

Perry, başkan aday adaylığını açıkladığı 4 Haziran’dan bugüne hiçbir ankette yüzde 3 destek oranını geçememişti. Son yapılan CNN/ORC ortak kamuoyu yoklamasında da Perry, yüzde 2.1 oranından destek aldığı görülmüştü.

GOP’dan ikinci defa başkan aday adayı olan Perry, daha önce de 2012 başkanlık seçimleri için yarışmıştı.

PERRY ÇEKİLİNCE RAKİPLERİ ÖVGÜ YAĞDIRDI

Perry,’in adaylıktan çekilmesinin açıklamasının ardından Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Donald Trump, Jeb Bush ve Bobby Jindal attıkları twitlerle eski valiye övgüde bulundu.

Anketlerde yarışı önde götüren Donald Trump, ‘‘Vali Perry çok iyi bir insan. İyi olmasını temenni ediyorum ve geleceğinin de çok iyi olacağına inanıyorum’’ dedi.

Jeb Bush ise ‘‘Allah davasına bağlılığından dolayı Perry’i korusun, Amin’’ diye yazdı.

Louisiana Valisi ve başkan aday adayı Booby Jindal ise, ‘‘Bugüne kadar gelmiş geçmiş en iyi vali Perry’idir, çok çok da iyi dostumdur’’ diye övgüde bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.