Pentagon’dan Asya Pasifik’te Kuzey Kore önlemi

Pentagon’dan Asya Pasifik’te Kuzey Kore önlemi

Pentagon, Kuzey Kore’nin son tehdidine karşılık, Asya Pasifik açıklarındaki Guam adasına, füze savunma sistemi gönderme kararı aldı.


Kuzey Kore, Amerika’ya yapacağı muhtemel bir operasyonda, ordusuna nükleer silah kullanması için yetki verdiğini duyurmuştu.


Kuzey Kore’den yaklaşık 2 bin deniz mili uzaklıkta bulunan Guam, ABD’ye ait olan bir bölge. “Uçbirim Yüksek İrtifa Alan Savunma Sistemi” adını taşıyan düzeneğin, önümüzdeki haftalarda adaya yerleştirileceği bildirildi.


Karar aynı zamanda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Savunma Bakanı Chuck Hagel’in bölgedeki müttefikleri Japonya ve Güney Kore’yi, Kuzey Kore tehdidine karşı savunacaklarını ifade etmelerinin hemen ardından geldi.


KUZEY KORE’DEN JET CEVAP


ABD’nin bu adımına Kuzey Kore yönetiminden anında cevap geldi; Pyongyang, nükleer saldırıya hazır olduğu tehdidini yineledi. Açıklamada, “Patlama anı hızla yaklaşıyor.” ifadeleri kullanıldı.


Güney Kore’nin Yonhap Haber Ajansı ise karardan saatler sonra Kuzey Kore’nin orta menzilli Musudan füzelerini doğu sahillerine taşıdığını duyurdu. Ajansa konuşan bir hükümet yetkilisi, yerleştirilen füzelerle Kuzey’in neyi planladığının net olmadığını ifade etti. Buna göre, Pyongyang ya füzeleri gerçekten ateşleyecek ya da güç gösterisi yapıyor.


Kuzey Kore’nin tüm tehditlerine rağmen uzmanlar, bu ülkenin sahip olduğu teknolojinin nükleer savaş başlıklı füze üretimi için çok geride olduğunu savunuyor. Dışişleri Bakanı John Kerry de Kuzey Kore’nin bu tavırlarını laubalice bulduğunu ve ABD’nin Pyongyang’ı nükleer güce sahip bir ülke olarak görmeyeceğini ifade etmişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.