Pentagon: Tampon bölgenin risk ve faydalarını görüşüyoruz

Pentagon: Tampon bölgenin risk ve faydalarını görüşüyoruz

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby tampon bölge meselesinin çaba gerektiren karmaşık bir misyon olduğunu belirterek risk ve faydalarını görüşmeye devam ettiklerini söyledi.

Pentagon’da düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplandıran Kirby, diğer ülke yetkilileri ile olduğu gibi Türk yetkililer ile de kaygı duydukları meseleleri görüştüklerini ve görüşmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Türkiye’nin katkılarından dolayı minnettar olduklarını ve kaygı duydukları meseleleri görüşmeye devam edeceklerini kaydeden Kirby, “Ancak şu anda bunun (tampon bölge) Suriye’deki durum ile ilgili faydalı bir çözüm olacağına inanmıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kirby, “Neden faydalı bir çözüm olacağına inanmıyorsunuz?” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Böyle bir göreve başlayacağınızda kaynağı, zamanı ve ek operasyonel riskler yanında bunu yapmanızın karşılığındaki tüm faydaları göz önüne almanız gerekiyor. Tüm bunlar hala görüşülüyor… Herhangi bir yeni göreve başlayacağınızda tüm bu faktörleri göz önüne almalısınız.”

Bir gazetecinin ABD’nin geçmişte ‘uçuşa yasak bölge’ tecrübesinin olduğunu hatırlatması üzerine Kirby, daha önce uçuşa yasak bölge kurulmuş olmasının bunun kolay olduğu anlamı taşımadığını dile getirdi. Uçuşa yasak bölgenin zaman çaba ve kaynak gerektiren karmaşık bir misyon oldunuğunu belirten Kirby, taşıdığı risklerin de net olarak belirlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.