Pentagon: Horasan Grubu Lideri El-Fadli öldürüldü

Pentagon: Horasan Grubu Lideri El-Fadli öldürüldü

ABD Savunma Bakanlığı terör örgütü Horasan Grubu lideri Muhsin El-Fadli’nin öldürüldüğünü açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, Fadli’nin 8 Temmuz tarihinde Suriye’nin Samanda şehri civarında bir araç ile seyahatt ettiği sırada gerçekleşen hava saldırısında öldürüldüğünü yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu.

Fadli’nin El Kaide üyelerinden oluşan ve Horasan Grubu olarak bilinen örgüte liderlik ettiğini hatırlatan Davis, “Fadli’nin ölümü El Kaide’nin ABD’ye, müttefiklerimize ve ortaklarımıza yönelik devam eden operasyonlarını azaltacak ve sekteye uğratacaktır” dedi.

Davis, Fadli’nin 11 Eylül saldırısını önceden haber alan az sayıda “güvenilir El Kaide liderlerinden” olduğuna ve 2002 yılında ABD donanmasının da hedef alındığı Feyleke Adası saldırısında isminin geçtiğine dikkat çekti.

El Kaide’nin eski İran lideri olduğu düşünülen Fadli, 10 yıldan uzun bir süredir ABD’nin takip listesinde bulunuyordu. ABD yönetimi 2002 yılında El Fadli’nin yakalanmasına yarayacak bilgiyi verene yedi milyon dolar ödül vaat etmişti.

IŞİD’DEN DAHA BÜYÜK TEHDİT

El-Nusra bağlantılı olduğu ifade edilen Horasan Grubu ABD yönetimince IŞİD’den daha tehlikeli bir örgüt olarak kabul ediliyor. ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James R. Clapper bir açıklamasında örgütle ilgili, “Anavatanımız için IŞİD’den daha büyük tehdit” ifadelerini kullanmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.