Paul Ryan ‘şimdilik’ Donald Trump’ı desteklemiyor

Paul Ryan ‘şimdilik’ Donald Trump’ı desteklemiyor

Temsilciler Meclisi Sözcüsü ve Cumhuriyetçi Parti Milletvekili Paul Ryan partisinin muhtemel başkan adayı Donald Trump’ı desteklemeyeceğini açıkladı.

CNN’e verdiği röportajda Ryan, “Şu an Trump’ı desteklemeye hazır değilim. Şu an o noktada değilim” dedi.

Böylelikle Cumhuriyetçi Parti içinde ilk defa yüksek makamda biri emlak milyarderi Trump’ı desteklemediğini kamuoyu ile paylaştı.

Donald Trump’ı destekleyecek noktaya gelip, partinin yeniden bütünleşmesini umdupunu belirten Ryan bunun için ilk hareketin Trump’tan gelmesi gerektiğini söyledi. Ryan, “Partiyi yeniden birleştirmek için Donald Trump harekete geçmeli” dedi.

Trump’ın bundan sonra kampanyasının Cumhuriyetçi Parti’ye destek veren ve parçası olanlar için gurur verici olması gerektiğini ifade eden Ryan, Trump’ın Müslümanlar ve azınlıklar üzerine söylediği sözlerle ilgili de bazı çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

Ryan’ın bu sözleri üzerine bir açıklama yayınlayan Trump adeta ateş püskürdü. Trump, “Sözcü Ryan’ın ajandasını desteklemeye hazır değilim. Herhalde ileride birlikte çalışır ve Amerikan halkı için neyin en iyisi olduğunu belirleriz. Politikacılar çok uzun süredir çok kötü hareket ediyor. Onları kenara çekmenin zamanı” dedi.

Cumhuriyetçi Parti içinde pek çok kişi Trump’ın aday olmasına karşı çıkıyor. Eski Başkanlardan George H.W. Bush ve George W. Bush Temmuz ayında yapılacak kurultaya katılmayacaklarını açıklamışlardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.