Paul Ryan, Meclis başkanlığı için resmen adaylığını açıkladı

Paul Ryan, Meclis başkanlığı için resmen adaylığını açıkladı

Cumhuriyetçi Parti içinde krize neden olan Temsilciler Meclisi Başkanlığı için bu partinin Wisconsin Milletvekili Paul Ryan aday olduğunu resmen açıkladı.

Geçen ay Meclis Başkanlığı’ndan istifa edeceğini açıklayan Cumhuriyetçi Partili John Boehner’in (Ohio milletvekili) kararından sonra parti içinde krize yol açan makam için Paul, uzun süren parti içi tartışmaların ardından adaylığını duyurdu. Cumhuriyetçi Parti içindeki gruplarla görüşmesinin ardından kararını açıklayan Ryan, Meclis içinde önümüzdeki hafta yapılacak seçimde de en güçlü aday olarak görülüyor.

Adaylık açıklamasında birçok Cumhuriyetçi seçilmişlerle yaptığı görüşmeden elde ettiği olumlu tepkinin ardından aday olduğunu duyuran Ryan, 2012 başkanlık seçimlerinde de partisinin başkan yardımcısı aday olarak öne çıkan isim olmuştu. Ryan, hiçbir zaman Meclis Başkanı olacağını düşünmediğini belirterek, gelinen noktanın kendisi için de sürpriz olduğunu dile getirdi.

Haftaya Çarşamba günü yapılacak olan Meclis Başkanlığı seçiminde Ryan’ın pati içindeki bölünmüşlüğü de giderebilecek tek isim olduğu yorumları yapılıyor. ABD siyasetinde üçüncü en etkili makam olarak görülen Meclis Başkanlığı’na Cumhuriyetçi adayın seçilmesi bekleniyordu. Zira Senato’da olduğu gibi Temsilciler Meclisi’nde de çoğunluk Cumhuriyetçilerin elinde. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.