Patronlardan Obama’ya ‘göçmenlik’ desteği

Patronlardan Obama’ya ‘göçmenlik’ desteği

ABD’nin en zengin üç ismi kaçak göçmenlikle mücadele tartışmasında Başkan Barack Obama’ya destek verdi. Microsoft eski CEO’su Bill Gates, Berkshire Hathaway CEO’su Warren Buffet ve Cumhuriyetçilere verdiği destekle tanınan kumarhaneler kralı Sheldon Adelson, ABD başkanının kaçak göçmenlikle mücadele için Kongre’den talep ettiği 3,7 milyar dolarlık ek bütçeyi geri çeviren ve göçmenlik reform paketini donduran Cumhuriyetçi Parti’yi şiddetli bir şekilde eleştirdi.

Dünyanın en zengin işadamları arasında yer alan üç isim New York Times (NY Times) için kaleme aldıkları yazıda, güneybatı sınırında yaşanan ‘kaçak çocuk göçmenler’ krizi ile göçmenlik reform paketinin dondurulmasına karşı tepkilerini ‘sınırdaki delilik’ olarak ifade etti.

“Ülkemizin ve insanlığın çıkarı adına her ne pahasına olursa olsun Kongre göçmenlik reform yasa tasarısını geçirmeli” diyen Adelson, Buffett ve Gates, yazıda “Varsayımlar üzerine bir politika üreten Kongre, gerçek olmayan bu durumu değiştirmek için bir şey yapmıyor. Bu akıldışı!” ifadelerini kullandı.

Üç işadamı, makalenin sonunda Kongre’ye seslenerek; “Washington, daha üretken bir tutum sergilemeli. Bunu iyi tasarlanmış bir göçmenlik yasasına onay vererek yapabilir. Bu iyi çabalar ekonominin performansını da canlandırır. Kongre’de bulunan 435 kişi unutmamalı ki; onlar 318 milyon ABD vatandaşına hizmet için işe alınmış kimselerdir” denildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.