Partisinden Trump’a destek azalıyor

Partisinden Trump’a destek azalıyor

Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen isimlerinden bazıları kadınlarla ilgili müstehcen ifadeler kullanan Donald Trump’a desteklerini geri çekiyor.

En az 10’dan fazla Cumhuriyetçi isim Trump için oy vermeyeceklerini açıkladı. Desteklerini çekenler arasında Cumhuriyetçi Parti’nin eski Başkan adayı John McCain ve Dışişleri eski Bakanı Condoleezza Rice da bulunuyor.

McCain, Trump’ın yorumlarının adaylığı için şartlı desteği bile devam edilemez hale getirdiğini belirtirken, Rice, “Donald Trump Başkan olmamalı, geri çekilmeli” dedi. New Hampshire Senatörü Kelly Ayotte de kadınlara sözlü saldırıda bulunan birini desteklemeyeceğini belirtti.

Bu arada Trump’ın danışmanı New York eski Belediye Başkanı Rudy Giuliani, Trump’ın çok kötü hissettiğini belirtti ama Amerikan Başkanlık yarışından çekilmeyi düşünmediğini kaydetti.

Giuliani, Trump ile Demokrat başkan adayı Hillary Clinton arasındaki tartışmada Trump’ın Clinton’ın eşi eski Başkan Bill Clinton ile ilgili saldırgan bir tutum takınabileceğini söyledi.

2005 yılında ait yayınlanan videoda, o dönem reality tv yıldızı olan Trump, evli bir kadını cinsel ilişkiye ikna etmek ve kadınları taciz etmek ile ilgili konuşmuştu. Söz konusu video, Trump üçüncü eşi Melania ile evlendikten sadece birkaç ay sonra kaydedilmişti.

Söz konusu video kaydın ortaya çıkmasının ardından Trump özür dilemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.