Papaz kin kustu, Santorum alkışladı

Papaz kin kustu, Santorum alkışladı

2010 yılındaki Kongre seçimleri öncesi 11 Eylül saldırısının yıl dönümünde Kur’an-ı Kerim yakmaya kalkışan Florida’daki bir kilisenin rahibi olan Terry Jonnes’ın din düşmanlığı henüz hafızalarda yerini korur iken geçtiğimiz gün bu defa da aynı nefret suçuna yeltenen bir başka rahib Dennis Terry nefret kustu. Dennis Terry’in nefret içeren konuşmasını dinleyen ve alkışlayanlar arasında Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olan Rick Santorum’un da olması ‘‘siyasilerin dinler arası nefreti körüklüyor’’ iddialarını güçlendirdi.

Louisiana eyaletinde Greenwell Springs Baptist Kilisesi Papazı Dennis Terry, Hristiyan olmayan ya da kendilerini beğenmeyenlerin Amerika’dan ‘‘defolup’’ gitmelerini söyledi. ‘‘Umrumda değil liberalerin ne diyeceği, umrumda değil itirazları da bizim milletin kuruluş temelleri Hristiyanlıktır…’’ diye konuşan Terry sonra şöyle devam etti; ‘‘Yalnızca bir God (Allah) vardır ve ismi de İsa’dır. Bu hakikatı söyleyemeyenlere bir sözüm var… Dinleyin, Amerika’yı sevmiyorsanız, bizlerin yaptıklarını beğenmiyorsanız size bir sözüm olacak: Defolun! Biz Buda’ya tapınmayız, biz Muhammed’e (sav) tapınmayız, biz Allah’a tapınmayız, biz God’a (Allah) tapar ve O’nun Mesih olan oğlu İsa’ya.’’  

Dinleyenlerin zaman zaman ayakta alkışladığı Terry’i konuşmasından dolayı memnuniyet ifade edenler arasında Pennsylvania eski senatörü ve başkan aday adayı Santorum’un da bulunması dikkat çekti. Santorum’un da Terry’in hem başka dinlere nefret ifade eden sözlerini hem de eşcinsel evlilik, kürtaj gibi konuları eleştirmesini alkışladığı görüldü.

hqdefault Alabama ve Mississippi de geçen hafta yapılan önseçimleri kazanan Santorum, aşırı dindar olan Amerika’nın güney eyaletlerinde yoğunlukta bulunan Evanjelikler’in gözdesi olma yolunda. Parti içinde yalnızca mensubu olduğu Katolikler’in değil Evanjelikler’in de desteklediği aday olmayı hedefleyen Santorum, önseçim yarışında en büyük rakibi olan Massachusetts eski valisi Mitt Romney’e ile arasındaki oy farkını kapamaya çalışıyor.  Santorum’a göre daha liberal kanadı temsil eden Romney, özellikle Amerika’nın orta ve güney eyaletlerinde Cumhuriyetçilerin tercih ettiği aday değil.

Terry’in nefret içeren konuşmasının ardından Santorum’un kazanması için dua etmesi de Cumhuriyetçi Parti içindeki seçim yarışında dinin siyaset ile ne kadar içli dışlı olduğunu göstermesi adına oldukça madidardı. Terry devam eden önseçimler için, ‘‘Tanrım, sen Santorum’a yardım et’’ diyerek konuşmasını tamamladı.   

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.