Obama’yı en çok destekleyen dini grup Müslümanlar

Story Highlights

  • Gallup tarafından yapılan ankete göre ABD'de Obama'yı en çok destekleyen dini grup Müslümanlar
  • Ülkedeki Müslümanların yüzde 72'si Obama'ya sempati duyuyor
  • ABD'de yaşayan Müslümanların yüzde 25-30'u Afro-Amerikan.

Obama’yı en çok destekleyen dini grup Müslümanlar

Gallup tarafından yapılan bir anket ABD’de yaşayan Müslümanların yüzde 72 oranında Barak Obama’yı desteklediğini ortaya koydu. Buna göre ABD’de Başkan Obama’ya en çok destek veren dini grup Müslümanlar.

Arap Amerikan Enstitüsü Başkanı James Zogby, Müslümanların Obama’yı sempatik bulduğunu ancak anket sonuçlarının daha çok Müslümanların Cumhuriyetçilere hoş bakmamasına bağlı olduğunu söyledi. Zogby, “Müslümanlar, Cumhuriyetçilerin geçmişte Müslüman toplumu üzerinde uyguladığı politikayı yobazlık olarak görüyor. Bu da Obama’yı daha büyük sempati duymalarını sağlıyor.” dedi.

Gallup Editörü Frank Newport, ankete katılan Müslümanların daha çok gençler olduğunu ifade ederek, “Çalışmayı yürüttüğümüz dini gruplar arasında en genç grup Müslümanlar ve gençler genelde Demokrat olamaya eğilimli. Anketimiz gösteriyor ki Müslüman gençler daha çok Demokratların yoğun olduğu doğu eyaletlerinde yaşıyor.” dedi.

Müslüman Kamu İlişkileri Konseyi Washington, D.C. Direktörü Haris Tarin ise anket sonuçlarda 11 Eylül sonrası Başkan George W. Bush döneminde yaşanan travmanın etkili olduğunu söylüyor. Terin’e göre Cumhuriyetçilerin kullandığı üslup tepkilere neden olurken Başkan Obama ve Demokratlar toplumun her kesimini kucaklayan bir dil kullanıyor. Tarin ayrıca, ülkede yaşayan Müslümanların yüzde 25 ila 35’inin Afro-Amerikan olduğunu, bunun da anket rakamlarını önemli ölçüde etkilediğini belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.