Obama’nın Savunma Bakanı adayı: Ashton Carter

Obama’nın Savunma Bakanı adayı: Ashton Carter

Başkan Barack Obama, ABD Savunma Bakanlığı’na eski bakan yardımcısı Ashton Carter’ı aday gösterdi. Carter, 2011-2013 yılları arasında Savunma Bakan yardımcısı olarak görev yapmıştı.

Geçtiğimiz ay Başkan Obama’nın baskıları nedeniyle görevinden istifa eden Savunma Bakanı Chuck Hagel’ın yerine Carter aday gösterildi. Hagel, yeni bakanın Senato’da onaylanmasına kadar görevine devam edecek.

Obama, Carter’ı yıllardır tanıdığını ve dostluğuna güvendiğini ifade etti. Carter’ın hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçi Partililer ile çalıştığına işaret eden Obama, bakan adayının hem işinde hem de uluslararası arenada tecrübe sahibi olduğunu dile getirdi.

Carter’ın aday olarak açıklandığı törende Başkan Yardımcısı Joe Biden da hazır bulundu. Savunma Bakanlığı’nda 2011-2013 yıllarında bakan yardımcılığı görevini yürüten Carter, hem Hagel hem de selefi Leon Panetta ile çalıştı. Carter, daha önce de hem Obama hem de eski Başkan Bill Clinton dönemlerinde Pentagon içerisinde çeşitli görevler üstlendi, geçmişte akademi dünyası ve özel sektörde de görevler aldı.

ABD’nin sıkı bütçe kesintilerine gittiği bir dönemde herkesin gözünün üzerinde olduğu Savunma Bakanlığı’nın bütçesinin idaresine katkı sağlayan Carter’ın, bakanlığın işleyişine dair derin deneyimi bulunuyor. Carter’ın bakanlık görevine resmen başlayabilmesi için adaylığının Senato tarafından onaylanması gerekiyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.