Obama’nın, istifa eden Adalet Bakanı’nın yerine kimi atayacağı belirsizliğini koruyor

Obama’nın, istifa eden Adalet Bakanı’nın yerine kimi atayacağı belirsizliğini koruyor

Obama yönetimi, geçtiğimiz haftalarda sürpriz bir şekilde görevinden istifa ettiğini açıklayan Adalet Bakanı Eric Holder’ın yerine henüz bir isim atamadı.

Başkan Barack Obama’nın, Holder’ın yerine kimi atayacağı henüz bilinmezken, bu yeni ismin kasım ayındaki ara seçimler sonrasında belirleneceği ileri sürülüyor. Siyasi uzmanlar Obama’nın seçim öncesi Holder yerine birisini atarayarak Senato’da kritik olan Demokrat Partili senatörlerin seçimde işlerini zorlaştırmamak için bekleyeceğini savunuyor.

Ara seçimler sonrasında Başkan’ın Adalet Bakanlığı için atama yapacağını savunan uzmanların bunun Beyaz Saray için daha fazla bir sıkıntıya yol açabileceği öngörülüyor. Cumhuriyetçilerin Senato’da çoğunluğu ele geçirmesi durumunda Holder’ın yerine atanacak ismin Senato tarafından kolay kolay onaylanmayacağı dile getiriliyor.

Obama hükümetinden ismini açıklanmasını istemeyen bir şahıs, Politico.com adlı haber portalına yaptığı açıklamada, Beyaz Saray’ın Adalet Bakanlığı için henüz bir isim belirleyememesine gerekçe olarak Başkan’ın IŞİD ve Ebola krizi nedeniyle diğer konulara fazla mesai harcayamamasını gösterdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.