Obama’nın ilk basın toplantısının tarihi belli oldu

Obama’nın ilk basın toplantısının tarihi belli oldu

Beyaz Saray Basın Sekreteri Jay Carney, Başkan Barack Obama’nın 14 Kasım Çarşamba günü bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. Açıklamada Başkan Obama’nın basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorunlarını kabul edeceği de bildirildi.

Carney’in, Obama’nın medya mensuplarının sorularını da kabul edeceği yönündeki açıklaması Amerikan basınında geniş yer buldu. Zira Beyaz Saray Basın Dairesi ile medya mensupları arasında 2 yıl önce başlayan gerginlik hala devam ediyor. Bu gerginliğin bir sonucu olarak da geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana Başkan Obama’nın hiçbir basın toplantısında soru kabul edilmiyordu. Gerginliğin bu derece artması Obama’nın ikinci döneminde basın toplantısı düzenlemeyeceği yönünde yorumlara sebep olmuştu.

Carney’in açıklaması Beyaz Saray’ın medya mensupları ile arasındaki buzları eritmek istediği şeklinde yorumlandı. George W. Bush ve Bill Clinton da ikinci kez seçildikten birkaç gün sonra basın toplantısı gerçekleştirmişti.

Bu arada Obama’nın basın toplantısının 16 Kasım’da ABD Kongresi’nde gerçekleştirilecek ‘mali uçurum’ görüşmesinin hemen öncesine gelmesi dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.