Obama’dan Kongre’ye saatlik asgari ücreti arttırın çağrısı

Obama’dan Kongre’ye saatlik asgari ücreti arttırın çağrısı

Başkan Barack Obama, İşçi Bayramı’nda (Labor Day) yaptığı konuşmada saatlik asgari ücretin arttırılması çağrısında bulundu.

Başkan Obama, Kongre’ye seslenerek en düşük saat ücretinin arttırılması için bekleyen yasa tasarısının onaylamasını istedi. Milwaukee şehrinde sendikaların düzenlediği mitingde konuşan Obama, ‘‘Amerikalıların zam hakkı’’ diyerek, halktan Kongre’ye bu konuda baskı yapmasını istedi.

Göreve geldiği dönemden bugüne kadar Amerikan ekonomisi ve çalışanlarının daha iyi durumda olduğunu savunan Obama, ‘‘Bu durumdan her insanımızın istifadesi sözkonusu.’’ dedi.

Başkan Obama, konuşmasında ilginç bir ayrıntıya da yer verdi. Obama, 13 eyaletin hiçbir federal kanun zorlaması olmadan asgari saat ücretini 10 dolar 10 cente yükselttiğini ve bunun neticesinde de bu eyaletlerde istihdamın arttığını dile getirdi. Kongre Bütçe Raporu’nun yıl başında hazırlanıp yayınlandığını hatırlatan Obama, raporda asgari saat ücretin 10 dolar 10 cente çıkarılması durumunda bunun 500 bin insana istihdam saylayacağının belirtildiğine dikkat çekti.

2008 ekonomik krizinde Amerika’da en fazla dar gelirli aileler sıkıntı çekti. Asgari gelirin altında yaşayan Amerikalıların sayısı bu dönemde hiç olmadığı kadar arttı. Federal hükümetin sağladığı Gıda Yardım Programlarından istifade edenlerin sayısı on milyonları aştı. Sosyal gelir dağılımındaki adaletsizlik ekonomik krizle gün yüzüne çıkarken Kongre asgari saat ücretinin arttırılması konusundaki kanun taslağını sümen altı etmekle eleştiriliyor. Önceki hafta ABD siyasetinin duayen isimlerinden Ralph Nader bu konuda hem Demokratları hem de Cumhuriyetçi Partilileri suçlamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.