Obama’dan kaçak göçmenlere kasım ayından önce sürpriz sinyali

Obama’dan kaçak göçmenlere kasım ayından önce sürpriz sinyali

Kaçak göçmenler için yeni bir umut ışığı doğdu. İsmini açıklamayan bir Beyaz Saray yetkilisi, Başkan Barack Obama’nın kasım ayındaki ara seçimler öncesinde ülkede bulunan ve sayıları yaklaşık olarak 11,7 milyon olarak tahmin edilen kaçak göçmenlerin çocuklarına yasallık verecek olan kanuni düzenleme için harekete geçeceğini söyledi.

Texas sınırında kaçak göçmen çocukların dramı yaşanmaya devam ederken Beyaz Saray’dan göçmen sorunuyla ilgili yeni bir hamle geldi. Beyaz Saray yetkilisi National Journal’e verdiği demeçte kaçak göçmenlerin çocuklarına yasal statü sağlayacak çalışmanın ara seçimlerden önce gündeme geleceğini belirtti. Taslak hakkında bilgi vermeyen yetkili Obama’nın bu konuda istekli olduğunu kaydetti. Tasarıda kaçak göçmenlerden ne gibi şartlar aranacağı belli değil.

Kaçak göçmen sorunu Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında tartışma konusu olmaya devam ediyor. Başkan Obama ise Beyaz Saray’a geldiği günden bu zamana kaçak göçmen politikasında aynı çizgide durduğu genel kanı. Obama yönetimi devraldıktan sonra ülkedeki kaçak göçmen sayısında önemli bir değişiklik olmadı. Önceki başkan George W. Bush döneminde ise kaçak göçmen sayısı 3 milyon artmıştı. Obama döneminde kaçak göçmen sayısının artmamasındaki en önemli iki etkenden biri sınır güvenliği diğeri de yakalanan kaçakların geldikleri ülkelere iade edilmesi.

Kaçak göçmen politikasında taviz vermeyeceğini 2011 yılında Texas eyaletinin El Paso şehrindeki konuşmasında dile getiren Obama, liberallerin eleştirisine rağmen bu politikasından geri adım atmıyor. Obama’nın kaçak göçmen politikası özetle, ülkeye yeni kaçak göçmen girişini durdurmak ve yurt içindekilerine de (bir kısmı için) yasallık sağlamak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.