Obama’dan Cumhuriyetçilere zeytin dalı

Obama’dan Cumhuriyetçilere zeytin dalı

Beyaz Saray’da Kongre liderleri ile bir araya gelen ABD Başkanı Barack Obama, hayatını kaybeden Yargıç Antonin Scalia’nın yerine Cumhuriyetçilerin göstereceği adayı ciddi şekilde düşüneceğini söyledi.

Başkan Obama, Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell, Senato Azınlık Lideri Demokrat Harry Reid, Senato Adalet Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Charles E. Grassley, Senato Adalet Komitesi Başkan Yardımcısı Demokrat Patrick Leahy ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.

Kritik görüşme beklenenden çok kısa sürdü. Başkan Obama, yeni yargıcı gelecek başkan adayının seçmesi gerektiğini savunan Cumhuriyetçilere herhangi bir adayları olması halinde bunu ciddi şekilde düşüneceğini söyledi. Ancak Cumhuriyetçi liderler adaylarının olmadığı cevabını verdi.

Cumhuriyetçi liderler, bir saatten kısa süre görüşmede, başkanlık kampanyasının sürdüğü esnada yargıç atamasının Yüksek Mahkeme’yi siyasallaştıracağını savundu. Obama’dan aday göstermemesini talep etti.

Görüşmeden sonra açıklama yapan Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell, “Bu boşluk bu sene dolmayacak.” diyerek bu konudaki düşüncelerinin değişmediğini net bir şekilde ifade etti.

Senato Adalet Komitesi Başkan Yardımcısı Demokrat Patrick Leahy ise anayasanın bu konuda çok açık olduğunu belirterek Başkan Obama’nın yetkisini kullanmaya hazır olduğunu belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.