Obama’dan birlik çağrısı

Obama’dan birlik çağrısı

Başkan Barack Obama’nın, seçim sonuçlarını değerlendirdiği bir konuşma yaptı.

Obama, tüm ulusu birlik olmaya çağırdı ve “Kaybeden taraf daima üzülür ama unutmayalım, hepimiz aynı takım için oynuyoruz,” dedi ve seçimleri aynı takımın antreman için kendi arasında maç yapmasına benzetti.

Başkan Obama, sekiz yıl önce, Beyaz Saray’a seçildiğinde, George W. Bush’la tüm görüş ayrılıklarına rağmen, eski Başkan Bush’un sorunsuz bir değişim süreci için kendisine yardımcı olma amacıyla elinden geleni yaptığını söyledi. Kendisinin de aynı şekilde davranacağını kaydetti.

Obama, “Hepimiz, Trump’ın başarılı olmasını istiyoruz,” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Barışçıl bir geçiş süreci demokrasimizin en temel göstergesidir, ve önümüzdeki birkaç ay içinde bunu dünyaya bir kez daha göstereceğiz.”

Obama, gençlere de seslendi ve sonuçlardan hayal kırıklılığına uğramamalarını istedi. “Cesaretiniz kırılmamalı, şüpheye düşmeyin ve asla önemsiz olduğunuzu düşünmeyin,” dedi.

Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra Trump’ı telefonla arayarak zaferini tebrik eden Obama Cumhuriyetçi politikacıyı Perşembe günü de Beyaz Saray’a davet etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.