Obama’dan bayram mesajı

Obama’dan bayram mesajı

ABD Başkanı Barack Obama, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Eşi Michelle Obama ile tüm dünyadaki Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutlayan Başkan Obama, hac vazifesini yapanları ise tebrik etti..

Hac’cı ‘dünyanın en büyük ve en çeşitlilik içeren buluşması’ olarak nitelendiren Obama, Amerikalı müslümanların da hac vazifesini yapanların arasında olduğunu dile getirdi. Obama, “Hacc -Sünni veya Şii olsun- dünyanın dört bir yanındaki müslümanları bir araya getiriyor.” dedi.

Hac vazifesinin soy, mezhep, ırk, din, cinsiyet veya yaşa bakmaksızın insanlığın eşit olduğunun bir hatırlatıcısı olduğunu belirten Obama, “Kurban Bayramı’nda Müslümanlar, yoksullara yardım etme geleneğini devam ettiriyor ve açlık, hastalık, baskı ve çatışmalar yüzünden acı çekenlere yardım eden inanç topluluklarının bu çabalarına katılıyor.” ifadelerini kullandı.

Amerikan halkı adına en içten tebriklerini sunduğunu dile getiren Obama, “Hacı adayları ve dünya genelindeki tüm inançtan insanların barış dualarının duyulması ve kabul olmasını diliyorum.” dedi. Obama mesajına “Bayramınız mübarek olsun.” ifadesiyle son verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.