Obama’dan ‘3 Müslüman Genç’ açıklaması

Obama’dan ‘3 Müslüman Genç’ açıklaması

ABD Başkanı Barack Obama, Kuzey Caroline eyaletinde 3 Müslüman Amerikalı gencin öldürülmesine yönelik yazılı açıklama yaptı. Amerika’da kimsenin kim olduğu, nasıl göründüğü veya ibadet şekli sebebiyle hedef olmaması gerektiğini kaydeden Obama, Müslüman gençlerin öldürülmesini ‘vahşi ve korkunç’ şeklinde tanımladı.

FBI’ın konuya ilişkin soruşturma başlattığını kaydeden Obama, “Yere yetkililerin devam eden araştırmalarına ek olarak FBI da federal kanunların çiğnenip çiğnenmediğini belirlemek amacıyla adım atıyor. Amerika’daki hiç kimse kim olduğu, nasıl göründüğü veya ibadet şekli sebebiyle hedef olmamalı. Michelle ve ben kurbanların sevenlerine taziyelerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Genç Amerikalıların cenazesine yoğun katılımın olduğuna dikkat çeken Obama, “Hepimiz Amerika ailesiyiz. Ne zaman biri zamanından önce aramızdan ayırlsa, onların hayatlarını nasıl yaşadıklarını hatırlarız.” dedi.

Obama açıklamasında öldürülen 3 gençten biri olan Yusor Muhammed’in öğretmenine verdiği bir mülakatta kullandığı ifadelere yer verdi: “Amerika’da büyümek öylesine bir lütuf ki. Nereden geldiğin önemli değil. Farklı geçmiş ve inanışlara sahip çok farklı yerlerden çok farklı insanlar var ama burada hepimiz biriz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı bir konuşmada Obama yönetimini 3 Müslüman gencin öldürülmesi ile ilgili sessiz kalmakla suçlamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.