Obamacare sayesinde sağlık masrafları azaldı

Obamacare sayesinde sağlık masrafları azaldı

ABD Başkanı Barack Obama’nın vaadleri arasında yer alan Düşük Maliyetli Sağlık Sigortası (ACA) beşinci yılına girdi.

Başkan Barack Obama tarafından 23 Mart 2010’da imzalanan ve halk arasında Obamacare olarak bilinen yeni yasa sayesinde 16 milyon kişinin sigorta sahibi olduğu bildirildi. Beyaz Saray tarafından paylaşılan bilgilere göre, hastanelerin tanzim etmek zorunda olduğu para miktarının azaldığına dikkat çekildi. Beyaz Saray, yaşlı vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti sunan medicare programından faydalanan 9,4 milyon kişinin sadece reçete masraflarının azalması ile 15 milyar dolar tasarruf sağladığını belirtti.

Yasayı çıkartmak için Cumhuriyetçilere karşı büyük mücadele veren Başkan Barack Obama, yeni yasa sayesinde sigortasız her 3 kişiden birinin yeni sigorta sahibi olduğunu söyledi. Yeni yasa sayesinde çocukların artık ailesinin sigortasından yararlanabildeğine dikkat çeken Başkan Obama, “Aileler artık birikimlerini çocukları hastalandı diye harcamak zorunda kalmayacak. Çocuklar, 26 yaşına kadar ailelerinin sağlık sigortasından faydalanabilecek. Bazı Amerikalılar bu yasa olmasaydı şu an hayatta olmazdı” dedi.

Yasa geçtikten sonra 12 milyon kişiye istihdam sağlandığına dikkat çeken Başkan Obama, verilere göre Obamacare’in ekonomi için yararlı olduğunu belirtti. Obama, yasadan sonra sağlık ücretlerinin düştüğünü ve bunun bütçe açığını azalttığını kaydetti.

ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Obamacare sayesinde sağlık harcamaların azaldığı bildirildi. Bakanlık, özellikle hastanelerde tanzim edilmemiş bütçenin 7,4 milyar dolar düştüğünü belirtti. Maddi durumu yetersiz olanlara devlet tarafından sigorta imkanı sağlanan Medicaid programına başvurular yüzde 20 artış gösterdiği halde, toplam harcamaları 5 milyar dolar düştü. Hastanelerin, maddi durumu yetersiz hastalar için verdiği (ücretsiz sağlık bakımı) Charity Care masraflarının da 5,5 milyar tasarruf sağlandığı kaydedildi.

Hastane masraflarının düşmesi sayesinde eyalet gelirlerinin arttığı ve yeni istihdamlar sağlandığı ifade edildi. Son olarak 2015 için Obamacare’den yararlanmak isteyenlerin sayısı 11,7 milyon olarak açıklandı.

Obamacare’e karşı olan Cumhuriyetçiler ise, yasanın ilerleyen günlerde bütçeye ek maliyet getireceğini belirterek, ekonominin olumsuz etkileneceğini savunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.