‘Obamacare’ beklenenin üzerinde başarı gösterdi

‘Obamacare’ beklenenin üzerinde başarı gösterdi

Başkan Barack Obama’nın en büyük başarısı olarak değerlendirilen sağlık reformu ya da kamuoyundaki adı ile Obamacare, ABD genelinde milyonlarca sigortasız insana sağlık güvencesi kazandırdı.

ABD genelinde yapılan ankete göre Obamacare uygulamasına olumlu yaklaşan eyaletlerde sigortasızlık oranın büyük bir azalma yaşandı.  Temkinli ya da negatif yaklaşanlarda ise önemli bir değişim olmazken aksi yönde artışın yaşandığı görüldü.

Muhalefet partisi Cumhuriyetçilerin onaylamadığı Obamacare özellikle dar gelirlilere yönelik uygun sigorta ödemeleri ile ülke genelinde her geçen gün sigortalı sayısının artmasını sağlıyor. Arkansas eyaletinde sigortasızların oranı yüzde 10.1, Kentucky eyaletinde ise yüzde 8.5 geriledi. Delaware eyaletinde ise sigortasızların oranının geçtiğimiz 4 ay içinde yüzde 10.5 den yüzde 3.3’e gerilediği görüldü.

Gallup şirketinin yaptığı araştırmaya göre Obamacare uygulaması için federal hükümet ile yakın çalışan eyaletlerde sağlık sigortası yaptıranların sayısında büyük artış olduğu belirlendi. Ülke genelinin yüzde 13.4’ünün sigortasız olduğunu açıklayan Gallup, bu oranın 2008’den bu zamana en düşük rakam olduğunu dile getirdi. Obamacare ile 10 milyondan fazla insanın sağlık sigortası güvencesine kavuştuğuna dikkat çekilen araştırmada bazı eyaletlerde ise sigortasızların oranında artış olduğu görüldü. Bu eyaletler içinde ilk sırada Kansas geliyor. Araştırma eyaletteki sigortasız oranında yüzde 5.1 artış olduğu söylüyor. Ayrıca sigortalılık oranında Iowa’da 0.6, Viginia’da ise 0.1 düzeyinde düşüş olduğu belirlendi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.