Obama, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroshenko ile görüştü

Obama, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroshenko ile görüştü

ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna’nın doğusunda devam eden çatışmalarla ilgili Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko ile görüştü.

Beyaz Saray,Massachusetts eyaletindeki Marta’s Vinyard Adası’nda tatilini geçiren Obama’nın, Cumhurbaşkanı Poroshenko ile ülkenin doğusunda devam eden çatışmalara ilişkin bir görüşme yaptığını duyurdu. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada iki liderim Rusya’nın Ukrayna hükümetinin yetkisine yönelik müdahalesinin kabul edilemeyeceğini ve uluslararası hukuku çiğnemek anlamına geleceği konusunda fikir birliğine vardığı belirtildi.

Görüşmede, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroshenko Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik saldırılarının devam ettiğinin altını çizdi. Ukrayna’nın doğusundaki halka çok yönlü insani yardımın ulaştırılması adına Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile yapılan görüşmeler hakkında Obama’ya bilgi verdi.

Başkan Barack Obama Ukrayna’nın bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne yönelik ABD’nin güçlü desteğini iletti. Obama, insani yardım çalışmalarının aciliyet teşkil ettiği vurgusunu yaptı. Poroshenko’yu sivil kayıpların yaşanmaması için askeri operasyonların itidalli ve temkinli sürdürülmesi çağrısı yaptı.

Obama ve Poroshenko devam eden şiddet ve istikrarsızlık göz önüne alındığında tarafların krize siyasi çözüm bulunması adına diplomatik çabalara öncelik verilmesi noktasında hem fikir oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.