Obama, Suudi Arabistan’a gidiyor

Obama, Suudi Arabistan’a gidiyor

Beyaz Saray Sözcüsü John Earnest, ABD Başkanı Barack Obama’nın Kral Abdullah’ın ölümü sebebiyle Salı günü Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a giderek taziye ziyaretinde bulunacağını açıkladı.

Salı akşamı Hindistan ziyaretini tamamlayıp ABD’ye dönmesi beklenen Başkan Barack Obama, o günkü programını kısa keserek ABD’nin Ortadoğu’daki en öneml Arap müttefiki olarak gösterilen Suudi Arabistan’a gidiyor. Tüm resmi görüşmelerini Salı gününden önce bitirmesi beklenen Obama, Taç Mahal ziyaretini iptal etti.

Gelişmeyi yazılı bir açıklama ile duyuran Beyaz Saray Sözcüsü John Earnest, Başkan Obama ve Eşi Michelle Obama’nın Kral Selman ve Kral Abdullah’ın ailesine saygısının göstergesi olarak 27 Ocak Salı günü Riyad’a gideceğini kaydetti. Earnest, “Hindistan Hükümeti ile koordineli olarak ayarladığımız programa göre, Başka Obama, salı günkü konuşmasının ardından seyahatinin dönüş yolunda Kral Selman ve diğer Suudi yetkililere Amerikan halkı adına taziyelerini iletmek için Riyad’a uğrayacak.” ifadesini kullandı.

Kral Abdullah’ın ölümünün hemen ardından yazılı açıklama yapan Başkan Yardımcısı Joe Biden bir delegasyon ile Suudi Arabistan’a gideceğini duyurmuştu. Earnest, Başkan Obama’nın programını değiştirmesinin ardından Biden’ın Washington’da kalacağını kaydetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.