Obama: Suriye sınırının kontrolü için daha derin işbirliğine ihtiyaç var

Obama: Suriye sınırının kontrolü için daha derin işbirliğine ihtiyaç var

ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye-Suriye sınırında neler olup bittiğini öğrenmek için daha iyi bir koordinasyon ve istihbarata ihtiyaç olduğunu söyledi. Obama bu konuda, Türk yetkililerin kapasitelerini henüz tam olarak artırmadıkları eleştirisini getirdi.

Almanya’nın Krün şehrinde G7 Zirvesi’ne katılan Başkan Obama düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Obama, daha önce BM Güvenlik Konseyi’ndeki bir toplantının ardından Suriye sınırındaki kontrol konusunda bazı ilerlemenin kaydedildiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirtti. Obama “Hâlâ binlerce savaşçının önce Suriye, daha sonra çoğu zaman Irak’a geçitiğini görüyoruz. Bütün hepsinin geçişi önlenemeyebilir ama birçoğu önlenebilir.” dedi.

Türkiye-Suriye sınırının daha iyi kontrol edilmesi için daha iyi bir istihbarat ve koordinasyona ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Obama, “Burası Türk yetkililerle daha derin bir işbirliği arayışı olduğu alandır. Türk yetkililer de bunun bir problem olduğunu kabul ediyor fakat henüz bunun için kapasitelerini tam olarak artırmış değiller. Bu, üzerinde daha fazla zaman harcamamız gereken bir konu.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.