Obama, Savunma Bakanlığı ve CIA başkanlığına beklenen atamaları yaptı

Obama, Savunma Bakanlığı ve CIA başkanlığına beklenen atamaları yaptı

Başkan Barack Obama, ABD ulusal güvenliğinin iki kilit görevi için adaylarını Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Obama, Savunma Bakanlığı’na eski Cumhuriyetçi senatör Chuck Hagel’i, CIA Başkanlığına ise Terörle Mücadele ve İç Güvenlik Danışmanı John Brennan’ı aday gösterdi.

Brennan’ın ülkedeki en becerikli ve saygıdeğer istihbarat lideri olduğunu ifade eden Obama Hagel için ise, “ABD ordusuna layık bir lider” sözlerini kullandı. Obama, adayların ülkenin savunulmasının hiç bitmeyecek bir iş olduğunun bilincinde olduklarını belirtti.

Konu ulusal güvenlik olunca demokratlık ve cumhuriyetçilikten ziyade herkesin sadece Amerikalı olduğunu ifade eden Obama,  Senato’ya adayların onaylanması için acele edilmesi çağrısında bulundu. Obama, “Umuyorum ki Senato onay sürecinde hızlı hareket edecektir. Konu ulusal güvenlik olunca liderlerin görevden ayrılması ve göreve başlaması sürecinde uzun zaman geçmesinden hoşlanmıyoruz. Bu konuda acele etmeliyiz.” dedi.

 

Beyaz Saray’da gerçekleştirilen toplantıda Savunma Bakanı Panetta ve CIA Başkan Vekili Michael Morell’de hazır bulundu.

Obama, 2008 yılında da Brennan’ı CIA’in başına düşünmüştü. Fakat Bush zamanında başvurulan ve büyük tepki çeken sorgulama yöntemlerindeki rolü sebebiyle eleştirilen Brennan, bu makama talip olmamıştı.

Obama’nın Dışişleri Bakanlığına gösterdiği Senatör John Kerry ile iki yeni adayının görevlerine başlaması için ABD Senatosu’nun onayı gerekiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.