Obama, Sanders ile bir araya geliyor

Obama, Sanders ile bir araya geliyor

ABD Başkanı Barack Obama, mensubu olduğu partide devam eden başkan adaylığı yarışını sürdüren Hillary Clinton ile Bernie Sanders’ı övdü.

Demokrat Parti içindeki önseçim yarışında iki başkan aday adayının ortaya koyduğu mücadeleye övgüde bulunan Obama, iki siyasetçi için “ilham verici” diye niteledi. Parti içinde çok çetin geçen başkan adaylığı yarışının da demokratlara enerji verdiğini ifade etti.

Bu arada Başkan Obama, Perşembe günü Beyaz Saray’da Bernie Sanders ile bir araya geleceğini de açıklandı. İkili arasında hangi konuların görüşüleceği açıklanmaz iken siyasi uzmanlar Vermont Senatörü’nden Başkan’ın partide birliğin bozulmaması adına istekte bulunacağı görüşünde.

Obama’nın Clinton ile de bugün Beyaz Saray’da görüşeceği yönünde çıkan haberler Beyaz Saray tarafından yalanlandı. Beyaz Saray, Başkan’ın bugünkü programında Clinton ile randevusunun olmadığı açıklandı. Bu arada dün basının da yer alan habere göre Başkan’ın bu hafta içinde başkanlık seçimleri için Clinton’a destek açıklayacağı ileri sürüldü. Bu iddia henüz hiçbir resmi makam tarafından teyit edilmedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.