Obama, Romney’i İsviçre’deki hesabı ile vurdu

Obama, Romney’i İsviçre’deki hesabı ile vurdu

Başkan Barack Obama’nın seçim ekibi Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylık yarışını kazanmasına kesin gözü ile bakılan Massachusetts eski valisi ve milyoner Mitt Romney’i İsviçre’deki banka hesabı ile vurdu.

Obama’nın seçim ekibi tarafından düzenen etkinlikte konuşan Demokrat Parti’den Illinois Senatörü Dick Durbin, Romney’e neden İsviçre’de banka hesabı olduğunu sordu. ‘‘Bir kaç defa karşılaşdığım Warren Buffet’e sordum (Amerika’nın en zengin ikinci kişisi) ‘İsviçre bankasında hesabın var mı?’ diye ve bana; ‘Hayır yok, Amerika’da yeterince iyi bankalar var’ diye cevap verdi’’ şeklinde konuştu.

Senatör daha sonra şöyle devam etti; ‘‘Neden bir insanın İsviçre bankasında hesabı olur?  Birincisi İsviçre frankı Amerikan dolarından daha güçlü olduğunda. Böyle ise Romney, bu kararı Bush (Obama’dan önceki Cumhuriyetçi Başkan) döneminde almış olmalı. İkinci neden ise; bir şeyleri saklamak amacıyladır. Bir şey mi saklama niyetin yoksa; neden o zaman İsviçre bankasında hesabın olabilir Amerika yerine? Ben basının karşısında sormak istiyorum, en son hangi Amerikan başkan adayının İsviçre bankalarında hesabı vardı? Bunun cevabı hiçbirinin.’’

Obama’nın seçim ekibinin saldırısına Romney tarafından henüz bir cevap gelmedi. Başkan Obama’nın seçim ekibi Romney’e karşı bir hafta içinde ikinci defa saldırarak, Cumhuriyetçi Parti içinde devam eden başkanlık aday adayı yarışında gayri resmi galibinin Massachusetts valisinin olduğunu kabul etmiş oldu. Romney mensubu olduğu partideki seçim yarışında da en fazla düşük vergi ödemek ve sahibi olduğu milyonlarca doların Amerika yerine farklı ülkelerde tutarak vergi kaçırmakla eleştiriliyor. Romney geçtiğimiz iki yıl süresince toplam gelirini 42 milyon 700 bin dolar olarak göstermiş karşılığında ise yalnızca 6 milyon 200 bin dolar ödemişti. Romney ortalama bir Amerikalı’dan vergi olarak neredeyse yarısını ödemesi nedeniyle sık sık eleştiri konusu oluyor. Romney gelirinin yalnızca yüzde 14.5’ini vergi olarak öderken normal bir Amerikan vatandaşı yüzde 33 dolayında devlete gelir vergisi ödemesinde bulunuyor.
 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.