Obama: Nefret ağlarını dağıtıncaya kadar durmayacağız

Obama: Nefret ağlarını dağıtıncaya kadar durmayacağız

ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD’in Suriye, Irak ve nereye kaçarsa kaçsın yenilgiye uğratılacağını söyledi.

Kanada’da Meksika Başkanı Pena Nieto ile ikili görüştükten sonra basın toplantısı düzenleyen Başkan Obama, Atatürk Havaliman’ında dün yaşan menfur saldırıda hayatını kaybedenler için taziye dileklerinde bulundu.

İstanbul’daki saldırı sonra Cumhrubaşkanı Tayyip Erdoğan’la telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini hatırlatan Obama, ”ABD-Meksika ilişkilerinin öneminden bahsetmeden önce kamuoyu önünde en derin taziyelerimi İstanbul’daki korkunç saldırı dolaysıyla Türkiye’nin halkına sunuyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bugün sadece üzüntü verici olan ölü ve yaralıların fotoğraflarını konuşmadık aynı zamanda NATO müttefiki ve IŞİD ile mücadeleye karşı kurulan yapının ortağı olan Türkiye’ye olan güçlü bağlılığımızı yeniden teyit ettik ”dedi.

Başkan Obama, “Ahlaksız organizasyonların” masum insanları öldürmenin dışında sunabilecekleri bir şeylerinin olmadığını belirterek, “Onlar sürekli sahada kayıplara uğruyor, aldıkları alanları idare edemiyorlar. Suriye’de yenilgiye uğratılacaklar, Irak’ta yenilgiye uğratılacaklar. Bu nefret ağlarını dağıtıncaya kadar durmayacağız” diye konuştu.

Obama, “Türk halkının yanında’’ olduğunu yineleyerek benzer korkunç saldırıların yaşanmaması için gerekenleri yapacaklarını ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.