Obama, Mısır Ordusu’nun kararını kaygıyla karşıladı

Obama, Mısır Ordusu’nun kararını kaygıyla karşıladı

Başkan Barack Obama’dan Mısır Ordusu’nun devrim kararı sonrası açıklama geldi. Mısır’ın geleceğine Mısır halkının karar verebileceğini belirten Obama, “Mısır Silahlı Kuvvetleri’nin Cumhurbaşkanı Mursi’yi görevden alması ve Mısır Anayasası’nın ertelenmesi kararı dolayısıyla derin kaygı duyuyoruz.” dedi.

 

Beyaz Saray’da yapılan toplantı sonrası yazılı açıklama yapan Obama, “Mısır Ordusu’nu tüm otoriteyi hızlı ve sorumlu bir şekilde demokratik yolla seçilmiş bir sivil hükümete geri vermeye çağırıyorum.” dedi. Bu sürecin en kısa zamanda ve şefaf bir şekilde olması gerektiğini ifade eden Obama, Mursi ve destekçilerinin de keyfi bir şekilde tutuklanmaması gerektiğini belirtti.

 

Obama, Mısır devrimi süresince ABD’nin tavırının aynı olduğunu dikkat çekti. Obama, “Mısır devrimi başladıktan bu yana söylediğim gibi ABD şiddete karşı durulması, uluslararası insan haklarının korunması ve insanların yasal arzularını karşılayacak reformların yapılması gibi ana prensipleri destekliyor.” dedi.

 

ABD’nin herhangi özel birey veya partiyi desteklemediğini vurgulayan Obama, ayaklanmanın başlangıcından bu yana taflarlarla irtibat halinde olduklarını, iki tarafın da Mısır halkının yasal şikayerlerini ele almada birlikte çalışmaları gerektiğini ifade ettiklerini belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.