Obama Kongre`nin ”yeni liderleri” ile buluştu

Obama Kongre`nin ”yeni liderleri” ile buluştu

Geçtiğimiz salı günü yapılan ara seçimlerde zaferle çıkan Cumhuriyetçiler, artık ülke yönetiminde daha fazla söz sahibi olacak.

Başkan Barack Obama, Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Başkanı John Boehner ve Senato’nun ocak ayında muhtemel Çoğunluk Lideri olacak olan Cumhuriyetçi Mitch McConnell ile bir araya geldi. Başkan ile Cumhuriyetçi Parti’nin Kongre’deki liderinin yanı sıra toplantıya Demokrat Parti’nin halihazırda Senato ve Temsilciler Meclisi’ndeki liderleri katıldı.

Başkan ile Kongre liderlerinin toplantısında önümüzdeki aylarda üzerinde çalışılacak yasal düzenlemeleri masaya yatırdıkları belirtildi. Beyaz Saray’da öğle yemeğinde buluşan ABD siyasetinin liderlerinin bundan sonra daha sık bir araya gelmesi bekleniyor.

Toplantıda Senatör Mitch McConnell ile John Boehner, Başkan Obama’ya sağlık reformunun tamamen ya da kısmen  kaldırılması için mevzuat göndereceklerini söyledi.

Obama ile Kongre’nin kontrolünü eline geçiren Cumhuriyetçiler arasında sağlık reformu başta olmak üzere göçmenlik, işveren ve işçilerin ödediği vergiler konusunda önümüzdeki dönem daha sıkı pazarlıkların yapılması bekleniyor.

Cumhuriyetçilerin sağlık reformu ve göçmenlik konusunda muhalif duruşlarını sürdüreceği ve Obama hükümetinden devlet harcamalarını kısacak yeni yasa ve yürütmelik teklifleri sunması da bekleniyor.

Meclis Başkanı Boehner bu duruma dikkat çekerek, “Ortak bir noktada buluşmak zor olacak eğer Başkan bizlerle uyumlu çalışmayı istemezse” diyerek Cumhuriyetçi Parti’nin kolay kolay isteklerinden vaz geçmeyeceği mesajını verdi.

Beyaz Saray’ın 2016 seçimleri öncesinde kamuoyuna “uyuşmaz taraf” mesajını vermemek için Cumhuriyetçiler ile daha sık bir araya geleceği öngörülüyor. Ancak bu Obama hükümetinin kendi tabanın hissiyatlarından vazgeçerek başta sağlık reformu olmak üzere Demokratlar için hasas olan konularda geri adım atması da beklenmiyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.