Obama Kongre’nin lider isimleriyle bir araya geldi

Obama Kongre’nin lider isimleriyle bir araya geldi

ABD Başkanı Barack Obama, Kongre’nin lider isimleriyle Beyaz Saray’da bir araya geldi. Görüşmede basın mensuplarını içeri alarak kısa bir açıklama yapan Obama, Kongre’nin Suriye’ye yönelik bir müdahaleye onay vereceğine inandığını dile getirdi.

 

Kongre ile Beyaz Saray arasında bu konuda istişarelerin süreceğine dikkat çeken Obama, çıkacak kararın Suriye yönetimine açık bir mesaj olacağını dile getirdi. Müdahalenin limitli ve orantılı olacağına bir kez daha vurgu yapan Obama, “Bu Irak değil; bu Afganistan değil.” şeklinde konuştu. Müdahalenin Esed rejimini zayıflatacağını dile getirdi.

 

Suriye’deki muhalifere yönelik yardımların artacağına da işaret eden Obama, “Aynı zamanda muhaliflerin gücünü artırmamıza yardımcı olacak daha kapsamlı bir stratejimiz var.” ifadelerini kullandı.

 

Obama konuşmasında Kongre’ye mümkün olan en kısa zamanda oylama yapılması çağrısını yineledi. Görüşmeye katılan isimlerin Kongre bir araya gelir gelmez yapılacak oturumların planlarını şimdiden yapmaya başladıklarını ve bundan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Görüşmeye aralarında Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Nancy Pelosi, Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell’in bulunduğu üst düzey isimler katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.