Obama: Koalisyonun gücü bunun ABD’nin savaşı olmadığını gösterdi

Obama: Koalisyonun gücü bunun ABD’nin savaşı olmadığını gösterdi

Başkan Barack Obama, IŞİD tehdidine karşı oluşturulan koalisyonun gücünün tüm dünyaya bunun sadece ABD’nin savaşı olmadığını açık bir şekilde gösterdiğini söyledi. Koalisyona 40 ülkenin destek verdiğini belirten Obama, Birleşmiş Milletler’de de bu konuyu ele alacaklarını söyledi.

Başkan Barack Obama, ABD ile koalisyon güçlerinin Suriye’ye ilk kez hava saldırısı düzenlemelerinin ardından Beyaz Saray’da gazetecilerin karşısında geçti. Obama’nın New York’a hareketi öncesi yaptığı kısa açıklama yaklaşık 3 dakika sürdü.

IŞİD’e karşı yürütülecek stratejiyi bu ayın başında açıkladığını hatırlatan Obama, “Bu operasyonun bir parçası olarak ABD’nin Irak ve Suriye’deki hedeflere karşı harekete geçeceğini açık bir şekilde belirtmiştim.” şeklinde konuştu. Amerika’nın geniş bir koalisyon ile hareket edeceğini de açık bir şekilde ifade ettiğini dile getiren Obama, “Tam olarak yaptığımız işte bu.” dedi.

Suriye’ye yönelik hava harekatının dost ve müttefik ülkeler Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Bahreyn ve Katar ile gerçekleştirildiğini belirten Obama, “ABD olarak ortak güvenliğimiz adına bu ülkeler ile omuz omuza vermekten gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı. Obama, “Koalisyonun gücü tüm dünyaya bunun sadece ABD’nin savaşı olmadığını açık bir şekilde gösterdi.” dedi.

Obama, şu ana kadar IŞİD tehdidine karşı kapsamlı çabalara 40 ülkenin destek teklifinde bulunduğunu vurguladı. Bu çabaları, terörist hedeflerini yok etmek, Irak ve Suriyeli muhalifleri teçhiz etmek ve eğitim vermek, IŞİD’in para kaynaklarını kesmek ve yabancı militanların katılımını engellemek olarak sıraladı.

Başkan Obama, koalisyona yönelik destekleri artırmak adına önümüzdeki günlerde Irak Başbakanı Haydar El Abadi ve Birleşmiş Milletler’deki dost ve müttefik ülke liderleri ile görüşeceğini dile getirdi.

IŞİD stratejilerinin ABD Kongresi’nin büyük çoğunluğunca da desteklendiğini belirten Obama, “Bir arada hareket ettiğimiz sürece Amerika her zaman daha güçlü olacaktır.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.