Obama, Beyaz Saray’ın iftar yemeğinde İsrail’e destek verdi

Obama, Beyaz Saray’ın iftar yemeğinde İsrail’e destek verdi

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray’da düzenlenen iftar yemeğinde İsrail’e destek mesajı verdi.

İsrail’in Hamas’tan gelen saldırılara karşı kendini savunma hakkına sahip olduğunu dile getiren ABD Başkanı, “Hiçbir ülke vatandaşlarına yönelik gelişigüzel roket saldırısını kabullenemez.” ifadelerini kullandı. Filistinlilerin hayatını kaybetmeleri ve yaralanmalarını ise trajedi olarak değerlendiren Obama, “Bu yüzden kim olursa olsun ve nerede yaşarsa yaşasın sivillerin korunması gerektiğinin altını çiziyoruz.” şeklinde konuştu.

Obama, İsrail ve Filistin’de barış ve güvenliğin sağlanmasına yönelik çabalarının sürdüğüne dikkat çekti. Gerginliğin artmasının kimseye yararına olmayacağına vurgu yapan Obama, “2012’deki ateşkes ortamına dönebilmek için herşeyi yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Öte yandan ABD’nin en büyük Arap sivil toplum kuruluşu olarak bilinen Amerikan-Arap Ayrımcılık Karşıtı Komitesi (ADC) Beyaz Saray’da verilen iftar yemeğine boykot çağrısı yaptı. Kuruluştan yapılan yazılı açıklamada Başkan Barack Obama’nın Gazze’ye yönelik saldırılara göz yumduğuna dikkat çekilerek, “Hayatlar kaybedilirken devlet kurumlarının desteklediği iftar programlarına katılmanın uygun olmadığına inanıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.