Obama, İranlı liderlere mektup gönderen senatörleri eleştirdi

Obama, İranlı liderlere mektup gönderen senatörleri eleştirdi

ABD Başkanı Barack Obama, İranlı liderlere mektup gönderen Cumhuriyetçi Senatörleri eleştirdi. Senatörleri İran’daki muhafazakar kesimler ile birlikte hareket etmekle suçlayan Başkan Obama, “Bu biraz tuhaf bir koalisyon.” ifadelerini kullandı.

Başkan Barack Obama, Beyaz Saray’da, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüşmesi öncesi kameralar karşısına geçti. Bir gazetecinin sorusu üzerine 47 Cumhuriyetçi Senatör tarafından İranlı liderlere gönderilen ve Kongre’nin onaylamadığı bir nükleer anlaşmanın Obama’nın başkanlıktan ayrılmasının ardından yürürlükten kalkacağını içeren mektup hakkında kısa bir açıklama yaptı.

Hali hazırda odaklanılması gereken mevzunun bu konuda bir anlaşmaya ulaşılıp ulaşılamayacağı olduğunu kaydeden Obama, “Eğer anlaşma sağlanırsa o zaman Amerikan halkına bunu neden yapmamız gerektiğini anlatabiliriz. Ayrıca anlaşmayı uygulayabilceğimizden eminim.” dedi. Kongre’nin bazı üyelerinin İranlı muhafazakarlarla ortak bir amaçta birlikte hareket ettiklerini kaydeden Obama, bunu ‘ironik’ bulduğunu kaydetti.

TUSK İLE UKRAYNA, IŞİD VE TTIP’İ GÖRÜŞTÜ

Başkan Barack Obama, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile iç karışıklıklar ile boğuşan Ukrayna, Libya ve Irak’taki son gelişmeleri değerlendireceklerini dile getirdi. ABD Başkanı, IŞİD’in ve bu örgüte bağlı savaşçıların Avrupa’ya ve Amerika’ya dönmeleri ile TTIP olarak bilinen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı‘nın Tusk ile yapacağı görüşmenin başlıklarından olacağını belirtti.

Write a comment

1 Comment

  1. muharrem m. atmaca March 11, 08:01

    Bazı Amerikalı senatörlerin Iranlı yetkililer ile görüşmesinin sebebi Iran’ın İsrail Orta Doğu projesine yardım ettiği ve birlikte hareket etmesinin İsrail lobisinin Amerikan senatosunda oluşturduğu kulis çalişmaları ile Iran’ın üzerinde kurulan baskının yumuşatılması için yapılan çalışmaların işaretidir herkesin bir menfaati var Müslüman ülke idarecileri dahil insanları hariç

Only registered users can comment.