Obama: İnsanlar ten rengi, dini veya cinsel tercihi sebebiyle işinden olmamalı

Obama: İnsanlar ten rengi, dini veya cinsel tercihi sebebiyle işinden olmamalı

Başkan Barack Obama, Huffington Post gazetesinde yer alan makalede insanların ten rengi, dini veya cinsel tercihi sebebiyle işten çıkarılmaması gerektiğini belirtti. Herkesin eşit yaratıldığına vurgu yapan Obama “Kanun önünde her bir Amerikalı eşit muamele görmeyi hak ediyor.” ifadelerini kullandı.

Obama kendi imzasıyla yayınlanan makalede böylesi ayrımcılıkların ABD’de yaşanmaması gerektiğini vurguladı. 2013 yılı olmasına rağmen insanların cinsel tercihleri sebebiyle işten çıkarıldığına dikkat çeken Obama, “Bu saldırganca ve yanlış. Durdurulması gerekiyor. Çünkü Amerika Birleşik Devletleri’nde kim olduğun ve kimi sevdiğin işten çıkarılma kusuru olamaz.” ifadelerine yer verdi.

Obama Kongre’ye İstihdamda Ayrımcılık Yapmama Kanunu’nu (ENDA) geçirmesi çağrısında bulundu. Küresel ekonomide rekabetin sürdürülebilmesi için herkesin çok çalışması ve fikri katkıda bulunması gerektiğini belirten Obama, “Bu yüzden Senato’ya ve aynı şekilde Temsilciler Meclisi’ne ENDA’ya evet oyu vermesi çağrısında bulunuyorum.” ifadelerini kullandı. Böylece yaşanan ayrımcığın önüne geçilebileceğini belirtti.

Obama yönetimi ENDA olarak bilinen İstihdamda Ayrımcılık Yapmama Kanunu ile özellikle cinsel tercihler sebebiyle kişilerin işten çıkarılmasına engel olmayı hedefliyor. Ancak kanun teklifine Temsilciler Meclisi’nin çoğunluğunu elinde bulunduran Cumhuriyetçi Parti’nin büyük bir kısmı halen karşı çıkıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.