Obama hükümetinin yeni Adalet Bakanı belli oldu

Obama hükümetinin yeni Adalet Bakanı belli oldu

Adalet Bakanı (veya Federal Başsavcı) Eric Holder’ın istifası ile boşalan bu makama Obama hükümeti New York federal savcısı Loretta Lynch’i atadı.

Başkan Barack Obama’nın ataması ile görevi Holder’dan teslim alacak olan Lynch, hukuk kariyerinde 30 yıllık tecrübeye sahip bir isim. Obama, atama töreninde yaptığı değerlendirme de bu görev için daha iyi bir isimin olamayacağını dile getirdi.

Loretta Lynch, Senato tarafından onaylanırsa görevinden ayrılmaya hazırlanan mevcut Holder’ın yerine geçecek. Holder ilk siyah Adalet Bakanı olarak hizmet ettiği gibi, Lynch de, ilk siyah kadın Adalet Bakanı olarak bu makama gelen isim olacak.

Lynch halen, hukuki olarak New York Adli Sistemine bağlı “Doğu Bölgesi” olarak adlandırılan Brooklyn semtinde başsavcı olarak göre yapıyor. Başkan Obama’nın atamayı açıkladığı sırada yanında bulunan Lynch, atamasının Senato tarafından onaylanması durumunda Amerikan vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini koruma sözü verdi.

Obama, Lynch’in bir savcı olarak özellikle kamu sektöründeki yolsuzluk olaylarının üzerine gittiğini, terör davalarına baktığını ve New York’un en zorba ve tanınmış mafya babalarını hapse gönderdiğini hatırlattı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.