Obama: Holder yolsuzluğun kökünü kazıdı

Obama: Holder yolsuzluğun kökünü kazıdı

ABD Adalet Bakanı Eric Holder resmen istifa etti. Başkan Barack Obama Holder’ın istfasını Beyaz Saray’da düzenlenen bir törende duyurdu.

Obama konuşmasında Holder’dan övgüyle bahsetti. Holder’ın harika bir iş çıkardığını belirten Obama, “Yolsuzluğun kökünü kazıdı ve şiddet suçu ile savaştı.” dedi.

Obama, Holder’ı neden adalet bakanı olarak seçtiğinden de bahsetti. “Adaletin sadece soyut bir kavram olmadığına inandığı için onu adalet bakanı olarak seçtim. Adalet yaşayan ve soluk alan prensiplerdir.” dedi. Holder’ın hukuku insanların hayatlarını daha da iyileştirmek için kullandığını belirten Obama, “Onu Amerika’nın ve insanların avukatı yapmamın sebebi işte budur.” dedi.

Holder, bakanlık görevinin profesyonel hayatının en önemli vazifesi olduğunu belirterek, Obama’ya kendisine bu görevi verdiği için teşekkür etti. Kendisi de bir hukukçu olan Obama ile meslektaş olmanın ötesinde samimiyetlerinin olduğunu belirten Holder, “Size ‘arkadaşım’ demekten gurur duyuyorum.” dedi. Ülkesi için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğini dile getiren Holder, “Hizmet etmeye devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

ABD’nin ilk siyahi Adalet Bakanı olan Eric Holder 2009’dan beri bu görevi sürdürüyordu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.