Obama, göçmen sorununda henüz son kararını vermedi

Obama, göçmen sorununda henüz son kararını vermedi

İşadamları ve göçmen dernekleri daha fazla göçmene yeşil kart ve vatandaşlık verilmesi için Beyaz Saray’a baskı yapıyor. Ancak Başkan Obama, göçmen sorununda henüz son kararını vermiş değil.

İşadamları daha çok yüksek teknoloji çalışanları ve onların ailelerine yeşil kart verilmesi için çalışma yürütüyor. Ülkeye yeşil kart ve yabancı işçi statüsü ile yıllık 366 bin kişi geliyor. İşadamlarının yürttüğü lobi çalışması başarılı olursa bu rakam iki katına çıkacak.

İşadamlarının yabancı işçi ve yeşil kart uygulamasındaki tavan sınırının yükseltilmesi teklifine bazı Cumhuriyetçi Partililer de destek veriyor. Senato’da geçen yıl oylanan göçmenlik reformu paketine bazı Cumhuriyetçi senatörlerden destek gelmişti.

Bunun yanında insan hakları ve göçmen dernekleri de Başkan Barack Obama’dan ülke içinde yaşayan milyonlarca kaçak Latin Amerikalı’nın sınır dışı edilme planını ertelemesi için lobi yürütüyor. Washington Post gazetesinde yayınlanan haberde, ülkede bulunan 11 milyon kaçak göçmen üzerindeki baskıyı azaltarak, göçmenlik yasa tasarısındaki hedeflerin hayata geçirilmesi için Beyaz Saray üzerinden lobi yürütüldüğü belirtildi.

Beyaz Saray’a geçen hafta bir mektup göndererek Obama’dan isteklerini dile getiren Connecticut eski milletvekili, işadamları ve göçmen hakları savunucusu Bruce Morrison, ‘‘Biz idari taahhüt değişiklikleri paketi içinde yasal göçmenlik temasının daha yararlı şekilde düzenlenmesini istiyoruz.’’ dedi.

Beyaz Saray, yaz sonuna kadar (21 Eylül) Başkan Obama’nın bu konuda nihai kararını açıklayacağını duyurdu. Obama’nın son iki ay içinde bu konu ile alakalı olarak 20 toplantı düzenlediğini hatırlatan Beyaz Saray, ancak Başkan’ın henüz kesin kararını vermediğini bildirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Shawn Turner, ”Sayın Başkan bu konunun her yönü ile ele alınıp tüm kaygıları gözönünde bulundurulması gerektiğine inanıyor.” dedi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.