Obama: Gerekirse daha fazla hava saldırısı düzenleriz

Obama: Gerekirse daha fazla hava saldırısı düzenleriz

ABD Başkanı Barack Obama, dün Amerikan savaş uçakları tarafından Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü mevzilerini vurması sonrasında açıklama yaptı.

Beyaz Saray’da konuşan Obama, gerektiği takdirde daha fazla hava saldırısı olacağını; ancak karada hiçbir askeri operasyonun söz konusu olmayacağını söyledi.

Operasyon konusunda bir takvim vermeyeceğini ifade eden Obama, ayrıca ABD Kongresi’nden ek fon istemek zorunda kalmayacağını belirtti.

Irak hükümetinin IŞİD’i önleyebileceğini dile getiren Başkan Obama; ancak sorunun birkaç hafta içerisinde çözülemeyeceğini “biraz zaman alacağını” söyledi.

Obama, ABD hava saldırılarının IŞİD tarafından Erbil’e saldırıda kullanılması muhtemel silah ve teçhizatı yok ettiğini belirtti.

Başkan Obama ayrıca, ABD’nin Yezidileri dağdan emniyetli bir şekilde indirmek için müttefiklerle birlikte “güvenlik koridoru” oluşturmayı planladıklarını söyledi.

Tüm Irak halkının IŞİD’e karşı birleşeceğini söyleyen Obama, Sünni topluluğun IŞİD’i reddetmesi için bir ulusal hükümet gerektiğini belirtti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.