Obama, en büyük destekçisini eleştirdi

Obama, en büyük destekçisini eleştirdi

Başkan Barack Obama, hükümetinin sosyal politikalarında en büyük destekçilerinden olan Demokrat Parti’nin Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren’ı eleştirdi.

Warren ve bazı Demokrat partililer, 11 Pasifik ülkesi ile müzakere sonunda Trans-Pasifik Ortaklığı anlaşması hakkında yaptıkları eleştirilere Obama karşılık verdi.

Warren ve sosyal konulara duyarlı Demokrat partililer Trans-Pasifik Ortaklığı ile gelir eşitsizliğinin artmasına ve özel şirketlerin, ülke için finans düzenlemelerine zarar verebileceği konusunda endişelerini dile getirmişti. Warren, mali düzenlemede kilit görevi üstlenen düzenlemelere bu anlaşmanın ciddi sıkıntılar verebileceğini geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı makale ile açıklamıştı.

MSNBC televizyonuna konuk olan Obama, “Elizabeth’i çok severim. Birçok konuda da kendisi ile aynı fikirdeyim. Ama bu konuda kendisi yanlış” dedi.

Warren ve kendisini eleştiren Demokrat Partililere anlaşmanın içeriğinden haberdar olmadıklarını savunan Obama, Trans-Pasifik Ortaklığı’na getirilen yergilerden işçi sınıfının da olumsuz etkileneceğini aktardı. Beyaz Saray’a geldiğinden beri en büyük amaçlarından birisinin orta sınıfın yaşam standartını yükseltmek olduğunu aktaran Obama, Trans-Pasifik Ortaklığı’nın da bu hedefine yardımcı olacağını savundu.

Başkan Obama’ya yönelik eleştiriler İran ile varılan nükleer çerçeve anlaşması gibi Trans-Pasifik Ortaklığı’nın da içeriği konusunda kamuoyunun fazla bilgi sahibi olmaması yönünde yapılıyor.

Hazine Bakanlığı, anlaşmanın ABD finans sektörüne zarar vereceği yönündeki endişe ve eleştirilerine cevaben bu kaygıların yersiz, asılsız olduğu yolunda açıklamada bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.