Obama: Ebola’nın ABD’de yayılma ihtimali düşük

Obama: Ebola’nın ABD’de yayılma ihtimali düşük

Başkan Barack Obama, ülkede Ebola virüsü nedeniyle yükselen endişeleri dindirnermek amacıyla bir açıklama yaptı. Başkan Obama, gerekli önlemlerin alınması durumunda salgın hastalığın ABD’de yayılma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.

Ebola virüsüne karşı kabinesi ile toplanan ve alınacak önlemleri masaya yatıran Obama, gazetecilere açıklamada bulundu. Başkan, hastalığın teşhis edildiği tüm hastanelere derhal acil federal tıbbi bakım ekipleri görevlendirilmesi ve tüm önleyici adımların atılması için direktif verdi.

Obama, ülke içinde virüse karşı alınacak tedbirlerin yanı sıra küresel çapta da müdahale edilmesi getrektiğine işaret etti. Obama, salgının en çok etkili olduğu Batı Afrika ülkeleri Gine, Sierra Leone ve Liberya’ya da daha fazla tıbbi yardım yapılması gerektiğine işaret etti.

Amerika’da Ebola virüsü taşıdığı tespit edilen ikinci sağlık görevlisinin tarifeli uçakla seyahat ettiği haberlerinin ardından Başkan Obama, Ebola’yla mücadele çabalarının ele alındığı kabine toplantısına katılmak amacıyla, dün planladığı bazı siyasi gezilerini iptal etmişti.

CDC, YOLCULARA VİRÜS BULAŞMA İHTİMALİ ÇOK DÜŞÜK

Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Ebola’ya yakalanan sağlık görevlisinin pazartesi günü tarifeli bir uçakla Cleveland’dan Dallas’a seyahat ettiğini açıklaması ülkede biranda virüse karşı endişenin artmasına neden oldu. Yetkililer, hastabakıcının seyahat ettiği uçakta virüsün başka yolculara bulaşma ihtimalinin düşük olduğunu açıkladı. Yetkililer, hastabakıcının seyahatinden birgün sonra yapılan taramada hastalık belirtileri oluşmadan bir gün önce seyahat ettiğini dile getirdi.

CDC Direktörü Tom Frieden, Ebola taramasından geçirilen herkese tarifeli uçaklarda seyahatin yasaklanacağını da açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.