Obama: Diğer gelişmiş ülkelerde bunlar olmuyor

Obama: Diğer gelişmiş ülkelerde bunlar olmuyor

ABD Başkanı Barack Obama, South Carolina eyaletinde altısı kadın, dokuz kişinin öldürüldüğü kilise saldırısı ile ilgili, “Bu tür kitlesel şiddet hadiseleri diğer gelişmiş ülkelerde yaşanmıyor” dedi.

Başkan Obama, California eyaletine gidişi öncesi Charleston saldırısına ilişkin Beyaz Saray’da kısa bir açıklama yaptı. Obama, yaşana hadiseyi ‘trajedi’ olarak nitelendirdi. “Bu ölüm hadisesinin asıl üzücü olan tarafı teselli ve barış arayışında olduğumuz bir yerde, bir ibadet yerinde meydana gelmesidir” dedi.

south-carolinaŞüphelinin tutuklandığını hatırlatan Obama, Olayın FBI ve yerel polis ekipleri tarafından araştırıldığını, ayrıca FBI nefret suçu incelemesi başlatmaya hazırlandığını dile getirdi.

Araştırma tamamlanana kadar hadisenin detayları hakkında konuşamayacağını ancak duygularını saklamayacağını kaydeden Obama, “Çok defa buna benzer açıklamalar yapmak durumda kaldım. Çok defa bölge insanları böylesi trajedilere katlanmak durumunda kaldı. Tüm bulgulara sahip değiliz ama biliyoruz ki, bir kez daha ellerine silah almaktan rahatsız olmayan ve zarar vermek isteyen birileri yüzünden masum insanlar öldürüldü” dedi.

Bu türden kitlesel şiddet olaylarının diğer gelişmiş ülkelerde yaşanmadığına dikkat çeken Obama, “Başka yerlerde bu sıklıkta olmuyor. Buna karşı bir şey yapmak bizim elimizde” ifadelerini kullandı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.